דרכים טבעיות המצמצמות סיכון לאירוע מוחי עד למחצית
לאחרונה פורסם בעיתון היוצא לאור מטעם אגודת הלב האמריקאית מחקר על הקשר בין תזונה לשכיחות אירוע מוחי (1). מחקר זה נעשה בהולנד, נטלו בו חלק 20,069 משתתפים והוא נמשך 10 שנים. במחקר זה נבדקה השאלה, כמה אנשים קיבלו אירוע מוחי במהלך תקופה זו ונבדק הקשר של שכיחות האירועים לאכילת ירקות ופירות מקבוצות שונות.
המשתתפים מלאו שאלון לגבי שכיחות הצריכה של 178 מזונות שונים. הירקות והפירות חולקו ל-4 קבוצות, לפי צבעיהם: ירוקים ובכללם ירקות עלים ירוקים כהים, חסה וכרוב, כתומים-צהובים, בעיקר הדרים, אדומים-סגולים כמו סלק ולבנים כמו תפוחי עץ ואגסים.
בשנות המעקב היו בקרב משתתפי המחקר 233 מקרים של אירוע מוחי. הסיכון היותר נמוך נמצא אצל אוכלי המזונות הלבנים – תפוחי עץ ואגסים בעיקר, אך גם בננות וכרובית. נמצא שהסיכון ללקות באירוע מוחי היה ב-52% פחות אצל אוכלי הכמות היותר רבה של מזונות אלו לעומת אצל אלו שאכלו את הכמות היותר מועטה. אין זה אומר שצריך לפסול ירקות ופירות מצבעים אחרים, אלו אמורים לעזור נגד סרטן, מחלות לב ומחלות רבות נוספות.