לביופלוונואידים של ההדרים יש יכולת נוגדת חימצון רבת עוצמה
בפירות ההדר יש מגוון רב של פיטונוטריינטים, שלגביהם ידוע כיום שהם אחראים לכ- 80% מהיכולת הבריאותית של פירות וירקות. בהדרים יש ויטמין C והפיטונוטריינטים המצויים בהם מגבירים את היכולת נוגדת החימצון של ויטמין זה, בנוסף לכך שהם עצמם הינם נוגדי חימצון.
פלוונואידים הפעילים ביולוגית ומכונים גם ויטמין P מצויים בפירות וירקות שונים – מגוון רחב שלהם מצוי בפירות ההדר ובכללם הספרידין, קוורצטין, דוסמין, נרינגין, רוטין ועוד. חומרים אלו חיוניים לקליטה ולפעולה של ויטמין C בגוף – הם מגבירים את פעולתו של ויטמין זה ומאריכים את משכה בגוף.
תוספים רבים של ויטמין C המצויים בשימוש מורכבים מחומצה אסקורבית שנוצרה בדרך סינטטית. מוצרים אלו למעשה אינם יעילים. ללא הפיטוכימיקלים הטבעיים המצויים בהדרים ביחד עם הויטמין, כמו גם במקורותיו האחרים במזון, ויטמין C מתחמצן עד מהרה והוא יכול להזיק יותר מאשר להועיל. רכיבי תזונה המתקבלים ממזון מלא תמיד יהיו יותר טובים מצורתם הסינטטית.
הביופלוונואידים של ההדרים עוזרים לנימי הדם ומשפרים את מחזור הדם, בזכות היכולת נוגדת הדלקות הגבוהה שלהם. זה חשוב ביותר להספקת חמצן נאותה לתאים ולרקמות. פעולת הנשימה של הריאות משתפרת אף היא. חומרים אלו הם גם מונעי בצקות ודליות.
הספרידין מצוי בעיקר בקליפה הלבנה של תפוזים ולימונים. משתמשים בו לטיפול בדליות וטחורים. מחסור בהספרידין בתפריט נמצא קשור לאנומליות של נימי הדם, כאבים בגפיים והתכווצות ברגליים. מחסור ברוטין וקוורצטין משפיע בעיקר על העורקים ונימי הדם. הם מאוד חשובים גם נגד דליות. הם מצויים בציפה ובקליפה הלבנה של לימונים, לימון מתוק, אשכוליות ותפוזים.
כבר בשנת 1955 נערך מחקר בו טיפלו ב-69 חולים עם ביופלוונואידים של הדרים שהומסו במים. המחלות שבהן טיפלו היו מחלות של דרכי הנשימה כמו הצטננות, דלקת שקדים ושפעות. תוך 8 עד 48 שעות, כולם חוץ משלושה, הבריאו. הרופא שערך ניסוי זה ייחס מחלות אלו לזרימת דם לקויה בנימי הדם.
בשנת 1962, דר' רוברט קרזין טיפל עם מיצוי אתנולי של ביופלוונואידים של הדרים בפגיעות ספורט שונות, בניסוי עם פלסבו. מצבם של אלו שקיבלו את הביופלוונואידים השתפר הרבה יותר מהר – עוד יותר השתפר שם מצבם של אלו שקיבלו בנוסף ויטמין C ממקורות טבעיים.
כל ההדרים מכילים ביופלוונואידים חשובים: לימון, לימון מתוק, אשכוליות, תפוזים ומנדרינות לזניהן השונים. שיא עוצמתם הוא כאשר הפרי בשל. ככל שהם מצויים יותר זמן על העצים, עוצמתם רבה יותר. אם קולפים אותם, תוך מספר ימים פיטוכימיקלים אלו הולכים לאיבוד.
רצוי לא לזרוק לימון סחוט. יש לאכול את הציפה והקליפה הלבנה. לא מומלץ לשתות מיץ תפוזים ואשכוליות אלא לאכול את הפרי בשלמותו, מאחר ובמיץ יש עודף סוכר ופחות ביופלוונואידים.