שמנים נדיפים של מספר צמחים עוזרים להתגבר על חיידקים העמידים בפני אנטיביוטיקה
לפי מחקר שהוצג בפני כנס של החברה למיקרוביולוגיה שהתקיים במכון הטכנולוגי-חינוכי בלוניאן, איסלנד, שמנים נדיפים יכולים להיות תחליף זול ויעיל לאנטיביוטיקה וניתן להשתמש בהם כנגד חיידקי על העמידים בפני כל סוגי האנטיביוטיקות. החוקרים פרופ' יאניס סמראס ודר' לאפידמיולוגיה אפימיה אריאוטי מיוון, שניהלו את המחקר, בדקו יכולות אנטיביוטיות של 8 סוגים שונים של שמנים נדיפים. הם מצאו שהשמן הנדיף של בת-קורנית פשוטה, טימין, היה היעיל ביותר והיה מסוגל לחסל תוך 60 דקות כמעט לחלוטין בקטריות שונות.
השמנים הנדיפים של בת-קורנית וקינמון נמצאו יעילים במיוחד כנגד בקטריות השוכנות על העור אשר אצל אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת, חלק מהן גורמות לאינפקציות בעור. יש סוגי חיידקים העמידים בפני כל האנטיביוטיקות הידועות כיום, כמו למשל גזעים עמידים של סטפילוקוקוס אאורוס העמיד למטיצילין. חיידקים אלו קשים להדברה אבל הם לא עמדו בפני השמנים הנדיפים. לדברי פרופסור סמארס,
תועלת נוספת שיש בשמנים הנדיפים היא שכך ניתן לצמצם שימוש באנטיביוטיקות. כתוצאה מזה, בעתיד ייווצרו פחות גזעי חיידקים עמידי אנטיביוטיקה. כבר מאות בשנים משתמשים בצמחי מרפא שונים ובשמנים נדיפים שלהם בזכות יכולתם לרפא מחלות חיידקים ופיטריות שונות, אם כי רק לאחרונה המחקר הרפואי הממסדי החל לגלות בהם עניין. בשמן נדיף יש עשרות, אם לא יותר, של חומרים פעילים. קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, לחיידק לפתח עמידות כנגד כולם.
באוסטרליה, האבורגינים השתמשו בשמן עץ התה לשם טיפול בהצטננויות, כאבי גרון,
אינפקציות בעור ועקיצות חרקים. שמן זה נמכר כמוצר כבר מראשית המאה העשרים. מחקרים מצאו שיש לו יכולות ריפוי כנגד אקנה וכנגד מגוון רחב של מיני חיידקים ופיטריות גורמי מחלות. הוא יעיל גם נגד דלקות אוזניים, אינפקציות בפה וכינים.
הצוות היווני מאמין, שלשמנים הנדיפים יכולה להיות השפעה נרחבת, גם כתרופה והם יכולים להשתלב גם במשחות אנטי-בקטריאליות או בג'ל, לשם טיפול חיצוני. הם עוזרים גם כחומרי שימור בתעשיית המזון וביניהם יש חומרים שיכולים להחליף בהצלחה חומרי שימור סינתטיים בהם משתמשים בתעשיית המזון.