קטעי DNA שנותרו מתאי סרטן שנקטלו על-ידי כימותרפיה הופכים תאי סרטן שנותרו לאלימים יותר
באוניברסיטת ברמינגהם באלבאמה נערך כעת מחקר על-מנת לברר נושא זה ואיך לטפל בו. האוניברסיטה קבלה תקציב של 805,000$ על מנת לבדוק את הממצאים ולחפש דרכים לפתרון. המחקר מתנהל שם על-ידי המחלקה לחקר הסרטן בשיתוף עם המחלקה לכימיה. מטרת המחקר היא לבדוק את הממצאים המוקדמים המלמדים שקטעי DNA שנותרו מתאי סרטן שנקטלו על-ידי כימותרפיה עלולים להיכנס ל-DNA של תאי סרטן אחרים ולהפוך אותם לתאים שמתפשטים בגוף ויוצרים גרורות. לרפואה המקובלת יש במידת מה כלים להתמודד עם סרטן מקומי – אין לה כלים להתמודד עם סרטן שהתפשט ויצר גרורות.
לדברי פרופסור קטרי סלודר, MD, PhD, פרופסור במחלקה להמטולוגיה ואונקולוגיה באוניברסיטת ברמינגהם, ידע נרחב יותר על מסלול זה של היווצרות גרורות יכול להוביל לשיפור רב במניעה, טיפול ומעקב לגבי מיליוני חולי סרטן. בגוף חולי הסרטן נוצר בחלק לא מועט מן המקרים חומר בשם 9TIR שמעורר יצירת גרורות.
לפי דבריה, "מה אם נכון שאנחנו, שלא בכוונה, גורמים למבני DNA להפוך תאי סרטן ששרדו לתאים יותר פולשניים? יש למצוא דרכי דרכים שיחסמו או יווסתו מסלול מולקולארי זה", אומרת סלודר. בגוף חולי סרטן נוצר בחלק לא מועט מהמקרים חומר בשם 9TIR, שמעורר יצירת גרורות.
הערת העורך: לדעתי, ספק גדול קיים בשאלה אם עוד טיפול תרופתי ימנע נזק של הטיפול התרופתי שכבר ניתן לחולי סרטן. צריכים לטפל בדרכים אחרות ויש כאלו. בל ישלה איש את עצמו שלריפוי טבעי יש פתרון לכל חולי הסרטן ולכל מקרי הסרטן. אך יש טיפולים כמו תזונה מוקפדת, היפרתרמיה, אינפוזיות של ויטמין C, שיטת יוהנה בדוויג, צמחי מרפא ועוד. לא תמיד האופציה הנכונה היא לרוץ לקבל טיפול תרופתי. חולה חייב לשאול את הרופא המטפל מהם סיכויי ההצלחה עם הטיפול בסוג הסרטן שלו ובנוסף, לחקור בכל דרך אפשרית בדבר הנתונים האמיתיים של החלמה מסרטן – לא רק החלמה מיידית אלא גם לאורך זמן. אם יש סיכוי רב, כמו למשל בסרטן אשכים או סוגי לימפומה מסוימים, יש מקום להחליט בחיוב על כימותרפיה. אם הסיכוי לריפוי הסרטן הוא נמוך, לא מומלץ להמר על זה. בכל מקרה, גם אם אדם מחליט להתחיל עם טיפול כימי, אל לו לזנוח את כל שפע הטיפולים הטבעיים שכבר הוכיחו את עצמם בכל חלקי תבל.