תיאור מקרה של חולה סוכרת מטיפוס 1 אשר הבריא בעקבות אכילת תפריט 100% לא מבושל
באתר NaturalNews.com הובאה שיחה שנערכה בין העורך לבין אדם שאצלו התגלתה סוכרת ואיך הוא התמודד איתה בהצלחה עם אכילת תפריט שכלל 95% עד 100% אוכל לא מבושל. יובאו בזאת עיקרי הדברים.
שמו של האדם שריפא את עצמו הוא קירט טיסון (Kirt Tyson). בחודש נובמבר 2005 הוא אובחן כחולה בסוכרת, נאמר לו שיש לו סוכרת מסוג 2. הוא אושפז עם רמת סוכר של 1200 ובתוך שבוע איבד כ-9 ק"גממשקלו. הייתה לו התחלה של איבוד הראייה ושלב 2 של נזק בכליות. הוא אושפז למשך 4 ימים. הרופאים המטפלים אמרו לו שהסוכרת תישאר כל החיים, ושהוא יצטרך לקבל זריקות אינסולין או תרופות לתמיד. המחלה נחתה עליו בלי שום הקדמות – הוא לא סבל מעודף משקל, משקלו היה78 ק"גוגובהו1.80 מטר, כך שמשקלו היה נורמאלי לגובהו. הוא גם עסק בפעילות גופנית. כל יום היה רץ כ-7 ק"מויחסית אכל אוכל בריא, ללא בשר בקר או חזיר, הוא כן אכל דגים ועוף.
רמת סוכר כזו הייתה בשבילו שוק כי לא היה לו שום דבר שבישר אותה. לפתע הוא מצא את עצמו חולה סוכרת במצב קשה.
בשלב זה, הכינו במקום מגוריו סרט דוקומנטארי על טיפול בסוכרת עם תפריט 100% אוכל לא מבושל. הוא היה אחד מחמשת המשתתפים בסרט. תוך שבועיים גובש צוות הסרטה והם נסעו לעיר פטגוניה במדינת אריזונה, שם עמדו להכין את הסרט.
מעולם לא היה לו כל מושג לגבי תפריט של 100% אוכל לא מבושל, אבל הוא נכנס לתפריט כזה. המעבר לא היה קל אבל תוך שבועיים הוא הפסיק את הזרקת האינסולין. גופו התנקה מהרעלים והוא היה מאוד עייף
במשך שבועיים, ביציאות יצאו מגופו כל מיני חומרי פסולת.
לדבריו, עיקר הבעיה עם המעבר לאוכל לא מבושל הייתה גופנית, לא נפשית. הוא סבל מעייפות וליתרגיה. אחר כך החל שיפור אשר לווה גם בהתעלות נפשית וערנות.
לגבי הפסקת הזרקת האינסולין. כאשר הוא יצא לאריזונה, לטיפול במוסד של ריפוי טבעי, הוא הזריק לעצמו בפעם האחרונה אינסולין, לא יותר. הוא הפסיק את זה על דעת עצמו. בשלב זה, כאשר הוא הפסיק, רמת הסוכר כבר הייתה 130. בהתחשב בעובדה שלפני שילובו בתוכנית, כאשר הוא אכל תפריט לפי הנחיות האגודה האמריקאית לסוכרת ועם זריקות אינסולין רמת הסוכר אצלו הייתה 500, הוא לא התרגש במיוחד מרמה של 130. בדרך כלל. בתפריט של האגודה האמריקאית לסוכרת הם התירו אכילת שתי מנות סוכר ליום, לא הרבה אבל לגביו גם זה היה מיותר. כאשר הגיע למוסד "עץ החיים" בפטגוניה, מדינת אריזונה, הוא עבר לתפריט 100% אוכל לא מבושל: ירקות, אגוזים וזרעונים. היו חבלי הסתגלות לארוחת בוקר של סלט במקום ארוחה אמריקאית "דשנה", אבל הוא הסתגל לכך. אז התברר לו שלמעשה המחלה שלו הוגדרה כסוכרת מטיפוס 1, שברפואה המקובלת לא אמור להיות לה שום ריפוי, רק תחזוקה עם זריקות אינסולין.
כאשר הוא חזר לבולטימור, עיר מגוריו, הוא המשיך עם תפריט של 100% אוכל חי שכלל ירקות, נבטים, שקדים, אגוזים וגרעינים, ללא פירות, כלומר ללא כל סוכר. עם תפריט זה הוא המשיך עוד חודשיים אחרי חזרו מהמוסד הרפואי. אז הוא נפגש עם הרופאה הראשונה שלו בנוכחות צוות הצילום של הסרט. נלקחה ממנו בדיקת דם והוא ביקש לקבל את התוצאות מיד. הרופאה אמרה לו שרמת הסוכר שלו נפלאה ושהיא רואה שהאינסולין פועל עליו טוב מאוד. כמובן שהיא לא ידעה שהוא לא מזריק אינסולין. הוא סיפר לה אודות השינוי והיא לא האמינה למשמע אוזניה. היא אמרה שהיא לא מבינה איך זה אפשרי גם עם אכילת תפריט 100%
אוכל חי וזאת כאשר דגימת הדם שנלקחה ממנו בשיא מחלתו הראתה רמה נמוכה של פפטיד ,C שהוא מרקר (סמן) שמלמד איזו רמה של אינסולין נוצרת בגוף. למי שיש רמה נמוכה של פפטיד-C בגוף, יש מחלת סוכרת מטיפוס 1. היא אמרה לו שראתה אותו כמועמד לטיפול עם משאבת אינסולין, אבל עם תפריט 100% אוכל חי הוא הגיע לאיזון מוחלט של הסוכר.
ניתן לומר שהאמון שלו ברפואה הקונבנציונאלית התערער במידת מה… במקום ללמוד רפואה, כפי שהוא תכנן לפני פרוץ מחלתו, הוא הלך ללמוד רפואה נטורופטית. כעת הוא עובד על עבודת הדוקטוראט שלו שם ויש לו מה לומר מתוך ניסיונו האישי. במקרים רבים, יש תקווה גם לריפוי מחלה כרונית, שלגביה הרפואה המקובלת לא מכירה שום דרך ריפוי. מה שהוא מתכונן להגיד למטופלים שלו הוא שעל ידי אכילת תפריט 100% אוכל חי, יש סיכוי להבריא גם ממחלות שלא נמצא להן מרפא אחר.
מהו אורח החיים שלו
קירט אמר שהוא בודק את רמת הסוכר שלו כל יום והרמה היא בין 80 ל-90. כיום הוא אוכל כ-95% אוכל לא מבושל, לפעמים ביציאה עם חברים הוא חורג ממנהגו אבל גם אז הסוכר נשאר בגבול הזה. הוא מרגיש כל כך בריא ועם גוף נקי שהוא יכול לעמוד בכך.
התפריט שלו כולל את הארוחות הבאות: בבוקר – תערובת של מוצרים חיים כמו שקדים, אגוז מלך, אגוז ברזיל, פקאנים עם שמן קוקוס וכדומה. אחר-כך חלב שקדים עם דגנים שהוא מנביט ומכין לבד. בצהריים – סלט ירקות מברוקולי, חסה, עגבניות, בצל, זיתים, מלפפונים ומיץ לימון. בערב אגוז מלך עם מיסו ושקדים או חמניות. בתפריטו יש הרבה מזונות מכילי שומנים, אבל כולם צמחיים ולא מחוממים. כללית תפריטיו בנויים מירקות, אגוזים וגרעינים. הוא מתעמל, אבל הרבה פחות ממה שהיה בעבר ובכל זאת, מרגיש הרבה יותר טוב. לדעתו,
תפריט כזה יכול לעזור לא רק לחולי סוכרת, גם לחולים במחלות קשות אחרות ואפילו סרטן. כדי לנקוט בדרך ריפוי טבעית אדם זקוק לנחישות ולא להאמין לרופאים אם הם אמרו לאדם שאין לו סיכוי להבריא או שנותרו לו רק מספר חודשים לחיות.
הערת העורך
חשוב לדעת שלא כל מי שיש לו סוכרת מטיפוס 1 יוכל להבריא, גם לא כל מי שיש לו סרטן. אבל, היצמדות לריפוי טבעי, עם כל סוגי המזונות הטבעיים העומדים לרשות האדם, ובעיקר תפריט שכולו או רובו המכריע יהיה אוכל צמחי, אורגני ולא מבושל, מובילה
להתקדמות. חשוב לכל אדם להיות אחראי על חייו, לנהוג בשיקול דעת ולתת קרדיט לריפוי טבעי, ועם זאת לא להיסחף לסכנת חיים. באשר לתפריט של 100% אוכל חי לטיפול בסוכרת מטיפוס 1, קודם כל יש לאמץ את התפריט למספר שבועות, ורק אז לבדוק אם ניתן בכלל לצמצם את כמות האינסולין, במקרים לא רבים אפילו לוותר עליו כליל, אם רמת הסוכר לא עולה ולא נשארת גבוהה עם הפסקת הזרקת האינסולין.