זרעי דלעת – מזון מעולה
זרעי דלעת הם אחד מן המזונות המושלמים עלי אדמות. יש בהם פחמימות, חומצות אמיניות מאוזנות היטב ובכללן רמה גבוהה של ליזין שאין מספיק ממנו בדגנים ובמרבית סוגי האגוזים והגרעינים. רמת ליזין טובה יש בקיטניות ופיסטוק חלבי. בגרעיני דלעת יש גם חומצות שומן חד ורב בלתי-רוויות ועם יחס טוב בין אומגה-6 ואומגה-3. היא מכילה את מרבית ויטמיני קבוצת B, ויטמיני C, D, E ומינרלים כמו סידן, אשלגן, זרחן ואבץ.
זרעי דלעת עשירים בחומצה האמינית L-טריפטופן. חומצה אמינית זו היא חומר מוצא לסרוטונין ומלטונין. כך, זרעים אלו עוזרים להתגבר על מצבי דיכאון הקשורים לחוסר סרוטונין. הם עוזרים גם כנגד מצבים דלקתיים בגוף וזאת ללא נזקים כמו אלו הנגרמים מנטילת תרופות כימיות נוגדות דלקות. בעזרת זרעי דלעת מטפלים בבעיות של ערמונית מוגדלת ובעיות בשלפוחית השתן. הם נמצאו מקלים על מתן שתן של אנשים עם בלוטת ערמונית מוגדלת וגם מונעים יצירת אבני כליה אוקסלטיות בכליות. הם מהווים מקור טוב גם לביטא קרוטן. בחורף הם יכולים לשמש כאוכל משביע ומספק קלוריות אך לא גורם להשמנה.
רבע עד חצי כוס זרעי דלעת תספק מנה נאותה של סידן, ויטמין K, חלבון ושמנים מכילי אומגה-3. מומלץ לשלב זרעים אלו בתפריט היומיומי.
זרעי דלעת משמשים גם חלק מתערובת מזון שפועלת כנגד תולעי מעיים. משרים 3 כפות זרעי דלעת כ-3 שעות, שמים אותם בבלנדר עם חצי כוס חלב סויה וחצי בצל קטן. מרסקים ושותים צירוף כזה, 3 פעמים ביום, 3 ימים רצופים.
רבע עד חצי כוס של זרעי דלעת מספקת את מחצית כמות המנגן, מגנזיום, זרחן, ברזל, נחושת, אבץ וויטמין K הדרושים לאדם ליום. יש בזרעים אלו כ-30% ויותר חלבון ושומנים רב-בלתי רוויים. בזכות הכמות הרבה של סידן ואבץ המצויה בזרעים, הם עוזרים כנגד התפתחות אוסטיאופורוזיס.
זרעי הדלעת מכילים גם פיטוסטרולים. פיטוסטרולים אלו עוזרים להורדת רמות גבוהות של כולסטרול וגם מספקים הגנה כנגד התפתחות של מספר סוגי סרטן.