החשיבות התזונתית והבריאותית של אכילת תרד
חוקרים מיפאן בדקו גליקונוטריינטים המצויים בתרד וגילו שהם מספקים הגנה ל-DNA, ומאטים שגשוג של תאים סרטניים. במחקר, נתנו גליקונוטריינטים כאלו לבעלי חיים שסבלו מאדנוקרצינומה במעי הגס. אחרי שבועיים של מתן תוספים כאלו, הייתה ירידה של 56% בנפח של גידולי סרטן מוצקים וזאת ללא כל תופעות לוואי שהן. מתן התוספים גם צמצם את יכולת הגידולים לייצר לעצמם כלי דם שיזינו אותם. המרקרים (הסמנים) המעידים על שגשוג התאים ירדו אף הם במידה דרסטית .(Lipids, August 2008) תרד עוזר גם כטיפול בסרטן השחלות. מחקר חדש, שפורסם לאחרונה מטעם ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת הרוורד, העריך את הקשר בין צריכת פלוונואידים במזון לבין הסיכון ללקות בסרטן השחלות. מבין כל הפלוונואידים שהם בדקו, אפיגנין ממקור של תרד ופטרוזיליה הראה את התועלת היותר רבה.
במחקר אחר, שנעשה באוניברסיטת הרוורד, חישבו את הכמות של פלוונואידים שנצרכה ע"י 66,940 נשים שנטלו חלק במחקר האחיות לבריאות שהסתיים בשנת 2002. נמצא שצריכה מוגברת של קמפפרול צמצמה ב-40% את השכיחות של סרטן השחלות. פיטוכימיקל זה מצוי בתרד, כרוב עלים, תה ובלוברי .(J Cancer, Nov 15, 2007)
חומר נוסף המצוי בתרד וירקות עלים אחרים, בשם ניאוקסנטין, נמצא בולם התפתחות של סרטן ערמונית, הוא קטל את התאים של סרטן זה .(J Nutr, Sep 2004) אכילת תרד וגזר יותר מפעמיים בשבוע צמצמה ב-44% את הסיכון של נשים ללקות בסרטן השד .(Cancer Epidemiol. Biomarkers and Prevention. Nov 1997)
כל אותם פיטוכימיקלים שעוזרים נגד סרטן הינם גם בעלי איכויות נוגדות חימצון, שעוזרות להגנה בפני נזק למוח שקורה בעקבות הזדקנות. בניסויים עם בעלי חיים, האכלה שלהם בתרד שיפרה את הביצועים שלהם. תרד, ספירולינה ובלוברי, כולם צמצמו הידרדרות ביכולות התפקוד של המוח. תרד, שניתן לבעלי חיים מבוגרים, שיפר במידה רבה את יכולת הלמידה שלהם כמו גם את יכולותיהם התנועתיות .(Experimental Neurology, May 2005). מחקר שנעשה במסגרת פרויקט בריאות הגיל השלישי, שיקגו, הראה שאכילת 3 מנות ביום של ירקות ממגוון מינים וצבעים, כולל מצליבים, האט ב-40% הידרדרות קוגניטיבית של מבוגרים. במחקר זה נטלו חלק 3,718 משתתפים ותוצאותיו סוכמו אחרי 3 שנים ו-6 שנים. מבין ירקות העלים, הקשר הרב ביותר למניעת ירידה ביכולת הקוגניטיבית היה עם אכילת תרד.
תרד מגן גם על הראיה. לוטאין וזיאקסנטין המצויים בתרד מגינים על המקולה שבעין. פגיעה במקולה גורמת לניוון מקולרי גילי שסופו עיוורון גמור או חלקי. לוטאין מגן גם בפני קטרקט. לוטאין מצוי גם בפירות
הבלוברי וגם בחלמון ביצה. כאשר אוכלים תרד, יש להקפיד לאכול בו בזמן על צריכת שמן כמו שמן זית, או מאכלים מכילי שמן כמו אבוקדו, גרעינים או אגוזים לא קלויים.
תרד הוא גם ספק טוב של ברזל הדרוש לייצור המוגלובין בגוף. תרד מכיל גם ויטמינים מקבוצת B, את החומצה האמינית טריפטופן וגם חומצות שומן אומגה 3. כמו לגבי כל ירק, חשוב לאכול תרד שגודל בחקלאות אורגנית.