איזון ביו אלקטרוני בגוף – שיטתה של דר' יוהנה בדוויג
יוהנה בדוויג נולדה בגרמניה בשנת 1908 ונפטרה בגיל 95. היא הייתה חוקרת הסרטן המובילה באירופה, ביוכימאית, מומחית לנושא הדם, פרמקולוגית ומרפאה. 7 פעמים היא הייתה מועמדת לקבלת פרס נובל לרפואה. בשנת 1952, כאשר הייתה המומחית הראשית באירופה בנושא שמנים ושומנים, היא הגיעה לידי מסקנה ששמנים שעובדו בתעשייה, שמנים מכבישה חמה, הורסים את הממבראנות (דפנות) של התאים ומפחיתים את המטען החשמלי של התאים בגוף, מה שגורם למחלות כרוניות וסופניות. אל לנו לשכוח שגופנו מייצר חשמל. כל תא בגוף החי הינו בעל מטען חשמלי. הגרעין שבמרכז התא הינו בעל מטען חשמלי חיובי והממבראנות טעונות במטען שלילי .
ידועה היטב התיאוריה ששומנים סותמים את כלי הדם, העורקים והורידים וזו הסיבה העיקרית להתקפי לב. אבל, רבים אינם מודעים לכך ששמנים ושומנים מסוכנים אלו פוגעים בבריאות שלנו, הן הגופנית והן הנפשית.
יוהנה בדוויג גילתה שכאשר שמנים בלתי רוויים מטופלים בדרך כימית, האיכות שלהם נהרסת והשדה האלקטרוני שהם אחראים ליצירתו בכל תא נעלם, ב-60-75 טריליוני תאים. נהרסת היכולת של השומנים להתקשר לחלבונים ובכך לאפשר מסיסות שמנים במים ובנוזלי הגוף. כפי שדר' בדוויג הגדירה זאת, "הסוללה מתה כי האלקטרונים שבשמן ובשומן חייבים להטעין אותה. כאשר האלקטרונים נעלמים, השמנים שוב אינם פעילים בכלי הדם הנימיים, כאן מתחילות הבעיות של מחזור הדם".
מטבוליזם נכון של השומנים בגוף אחראי לכל פעילות חיונית של כל איבר בגוף. בלעדיו, כל איבר בגוף נפגע. בגופנו נוצרים כל יום יותר מ-500 מיליוני תאים חדשים. בתאים החדשים יש דו-קוטביות בין המטען החיובי שבגרעין לבין המטען השלילי של הממבראנות עם הכמות הרבה של חומצות בלתי רוויות שבהן. בתהליך התחלקות התא, תא האם ותא הבת שלו חייבים להכיל די חומצות שומן עשירות אלקטרונים בשטח הפנים שלהן, כדי שהתא החדש יוכל להיפרד בשלמות מן התא הישן. כאשר תהליך זה מופרע, הגוף מתחיל למות. בתמצית, שמנים ושומנים שעובדו באופן תעשייתי מכבים את השדה האלקטרוני של התאים. כך מתפתחות מחלות כרוניות וסופניות.
דוגמה טובה לכך הם גידולים סרטניים. יצירתם מתחילה בדרך כלל באותם חלקי גוף בהם יש התחלקות תאים נמרצת כמו בעור, בבלוטות, בכבד, בלבלב וכן בבלוטות שבקיבה ובמעיים שם מתחילים מרבית הגידולים הסרטניים. מאחר ואין דו-קוטביות בגלל מחסור בשמנים בלתי רוויים טבעיים עשירי אלקטרונים, מהלך גדילת התאים מופרע, חסרים שמנים טבעיים בממברנות, חומרי התא החדש לא מגיעים לבגרות והתאים ממשיכים להתחלק עוד ועוד – כך נוצר גידול סרטני.
יוהנה בדוויג ציינה שמצב זה ניתן לתיקון על-ידי הספקת מזונות פשוטים, גבינת קוטג' עם שמן פשתן, שמאפשרים הבשלה נורמלית והתמיינות נורמלית של התאים החדשים. כך, גידולים סרטניים מתמוססים ונעלמים. זה קורה בעקבות האיזון החשמלי בתאי הגוף. היא לא האמינה בתועלת שיש בשימוש באמצעים מונעי צמיחת תאים כמו כימותרפיה או הקרנות. היא צוטטה כמי שאומרת "הטיפולים הנהוגים כיום לחולי סרטן בבתי חולים, באופן חד-משמעי מביאים להרעה במצב החולים או לתמותה מהירה יותר ואצל אנשים בריאים, טיפולים כמו ביופסיה וממוגרפיה יכולים לעורר התפתחות סרטן". לפי ניסיונה, ערבוב שמן פשתן עם קוטג' אורגני שעשיר בחומצות אמיניות גופרתיות, גורם לשמן להפוך למסיס מים וכך הוא נספג בקלות בממברנות של התאים, פי 6 יותר מהספיגה של שמן פשתן כשהוא לעצמו.
יש עדויות מכל העולם על אנשים שהוגדרו כחולי סרטן סופניים, עם סוגי סרטן שונים, שנשלחו הביתה למות ועם שיטתה של יוהנה בדוויג הבריאו לגמרי וחיים חיים נורמאליים. יוהנה בדוויג טיפלה בדרך טיפול זו לא רק בחולי סרטן. היא ראתה הצלחות רבות גם במחלות אחרות, ריפוי של דלקות ממרקים, אוטם שריר הלב, הפרעות קצב בלב, פסוריאזיס, אקזמה ומחלות עור נוספות, מחלות אוטואימוניות כמו טרשת נפוצה, מחלת סוכרת, מחלות ריאה, כבד ולבלב, אירוע מוחי, ערמונית מוגדלת, הסתיידות עורקים ומחלות רבות נוספות. לדבריה, יתכן ששיטה זו שלה תהיה פתרון גם למחלת ניוון שרירים, ALS, למחלת פרקינסון, לאלצהיימר ומחלות אחרות הקשורות בתפקוד המוח והעצבים. ככל שמקדימים להתחיל בטיפול, כך התוצאות טובות יותר.
כדי להפעיל טוב את המוח ומערכת העצבים, אדם זקוק לשמנים אומגה-3 בכמות פי 3 גדולה יותר ממה שהוא מקבל בדרך כלל, ועם שיפור הספיגה שקורה לפי שיטתה, המוח אמנם מקבל כמויות כאלו של חומצות שומן רב בלתי רוויות עשירות אלקטרונים. העצבים זקוקים אף הם להעשרה באלקטרונים וכמותם השרירים אחרי מאמץ פיזי. רק צריכה של שמנים רב בלתי-רוויים שלא עברו שינוי תשפר את נשימת התאים ואת תקינות הממבראנות שלהם. בטיפול בחולי מחלות מאוד קשות, לעיתים קרובות התחלת הטיפול הייתה עם חוקן של 500 סמ"ק שמן פשתן מעובד לפי שיטתה. היו חולים שלא יכלו לתת שתן, שהיו ללא יציאות, שהוצפו בליחות בקנה הנשימה שלא יכלו לצאת החוצה ועם הטיפול לפי שיטתה, מיד חל שיפור במצבם. תאים טרום סרטניים החלו לנשום וחזרו להיות נורמאליים.
ההמלצות של יוהנה בדוויג הן לערבב כף שמן פשתן, צלול ושמור בקירור, עם שתי כפות קוטג' אורגני. מאחר ובארץ לא קל להשיג קוטג' כזה, משתמשים פה ביוגורט אורגני, רצוי מחלב עיזים ויוגורט ביו, בכמות של 5-6 כפות על כל כף שמן. המינון היומי הוא 2 כפות שמן עם 10-12 כפות יוגורט במקרים קלים ועד 3-4 מנות כאלו במשך היום לחולי סרטן ומחלות קשות אחרות. את התערובת מכינים בבלנדר, אבל יש המעדיפים ערבול ידני כדי לצמצם את ההתערבלות עם בועות אויר וחימצון. יש לערבב עד שהתערובת נעשים הומוגנית, ולאכול מיד. חשוב לחולי סרטן שהבריאו, להמשיך ולצרוך לפחות מנה אחת כזו ביום בכדי לשמור שהמחלה לא תחזור. חולי סרטן כבד, לבלב וכיס מרה יתחילו עם כף אחת של שמן פשתן בתערובת ליום ובהדרגה, לפי הרגשתם, יגדילו את המינון.
ההנחיות של יוהנה בדוויג היו שעם שמן הפשתן יש לערבב קוטג' אורגני ואם אין, אופציות אחרות הן יוגורט אורגני, כפיר ואפילו חלב אורגני. את כל מוצרי החלב ואת השמן יש לשמור בקביעות בקירור. בבדיקות דם, יוהנה בדוויג מצאה שדמם של חולי סרטן הוא מצבע צהבהב. כאשר הם החלו לצרוך את התפריט לפי המלצתה, הדם נהיה אדום ועשיר יותר בהמוגלובין.
יש לסלק מן התפריט את המוצרים הבאים:
סוכר
כל השומנים מן החי
כל סוגי הבשר
מרגרינה
חמאה
רטבים לסלט, חוץ מרוטב העשוי משמן זית וחומץ בלסמי
שימורים
מזונות מרוססים או מכילי חומרים כימיים
את התפריט יש להתחיל עם שילוב של מזונות ומשקאות בריאים ואורגניים ולסלק ממנו כל מזון ומשקה שמזיק. עם התפריט שלה נרשמה הצלחה של ריפוי 90% חולי סרטן מכל הסוגים במהלך 50 שנות טיפול בחולים כאלו. חשיפה לשמש, אבל לא עד כדי כוויות, חשובה ביותר.
יש להתחיל עם אכילת 2-3 כפות פשתן טחון, אותו טוחנים לבד במטחנת תבלינים ואוכלים מיד. לדבריה, תוך 15 דקות השמן שבפשתן הטחון מתחיל להתחמצן. אחרי טחינת הפשתן רצוי לערבב אותו היטב עם מיץ ירקות או פירות ולשים לב שיהיו מינימום של בועות אויר. אין לאכול שאריות – יש להכין מנה כזו אותה ניתן לגמור בארוחה. יש לשתות 3 כוסות תה ירוק או תה צמחים פושר ביום.
פעילות גופנית כמו הליכה חשובה, אבל כל אחד יעשה זאת לפי כוחותיו – אין להפריז! לשם החלמה אדם זקוק למנוחה. לשם הורדת מתחים חשובה מנוחה בשמש, מוסיקה, צחוק, שיחה עם חברים. יש להתרחק ממצבי סטרס ולהימנע מחרדות.
בפרוטוקול שלה אין תוספי מזון ואין היא ממליצה לקחת אנטיאוקסידנטים, בייחוד לא במינונים גבוהים. אין לקחת תרופות. אם עושים חוקן, יש להשתמש בחצי כוס עד כוס שמן ליום , להחזיק 15-20 דקות במעיים.
דר' יוהנה בדוויג השתמשה בגרמניה רק בתערובת של שמן פשתן עם קוטג'. לדעתי, למי שרגיש למוצרי חלב יש טעם לחפש דרכים אחרות, לא עם מוצרי חלב, אבל דר' יוהנה בדוויג לא בדקה צרופים אחרים כך שאין איתם ניסיון קליני.
אם נכונה התיאוריה שחומצות אמיניות גופרתיות הן אלו העושות תחליב של השמן והמים, יש באגוזי ברזיל כמות גבוהה ביותר של חומצות אמיניות כאלו. דווח לי על-ידי חולה שהשתמש במיץ של כרוב וגזר מעורבים עם שמן הפשתן ומצבו מאוד השתפר. הכרוביים עצמם מכילים תרכובות גופריתיות. נושא זה פתוח לניסויים, למצוא אפשרויות אחרות, לאו דווקא עם מוצרי חלב. את שמן הפשתן יש לקנות רק כאשר הוא אוחסן בקירור וגם הובל מבית-החרושת המייצר אותו אל חנות הטבע במשאית קירור. סביר להניח שבמצבים לא קריטיים, פשתן טחון שנטחן טרי ועורבב עם מיץ ירקות או פירות, יביא אף הוא תועלת רבה ביותר. הכל טעון בדיקה.