אצל צמחונים וטבעונים לא נמצא מחסור
בחומצות שומן אומגה-3 בדם
חוקרים ממספר אוניברסיטאות ומוסדות מחקר בבריטניה ערכו מחקר השוואתי לגבי רמות חומצות שומן אומגה-3 בדם של גברים ונשים שניזונו מתפריטים שונים: אוכלי דגים, אוכלי בשר,תזונה של צמחונים וטבעונים שאינם אוכלים שום מזון מן החי. במחקר זה שותפו 14,422 בני אדם בגילאי 39-78. הרכב תזונתם נרשם במשך 7 ימים עוקבים ובדיקות דם נערכו אצל 4,902 מתוכם. נבדקו רמות חומצות השומן השונות בפוספוליפידים שבפלזמה שלהם, הכמות
של חומצות שומן אומגה-3 והיחס בין צריכת חומצת שומן אלפא-לינולאית (ALA) לבין רמת חומצת השומן אומגה-3 בדם.
תוצאות
מרבית הכמות של חומצות השומן EPA ו-DHA סופקה מדגים. אצל אוכלי בשר, מזון זה סיפק אף הוא מידת מה של חומצות שומן אלו. אצל אוכלי דגים, כמות חומצות השומן שהם קיבלו ממזונם הייתה 57-80% גבוהה יותר מאשר אצל האחרים. אבל, בבדיקות דם לא נמצא הבדל משמעותי בין כמויות אומגה-3 לסוגיה בקרב קבוצות האכילה השונות.
מסקנות
למרות ההבדל הניכר בצריכת חומצות שומן EPA ו-DHA על-ידי אוכלי דגים לבין האחרים, בבדיקות הדם המצב של הקבוצות השונות היה מאוד דומה, זאת. כיוון שחומצת השומן ALA, שנמצאה יותר בתפריט צמחוני או ווגאני הופכת בגוף, במידה מספקת, לחומצות השומן היותר ארוכות שרשרת כמו אלו המצויות בדגים, קריל ואצות ים מיקרוסקופיות מסוימות, כלומר ל-EPA ול-DHA.