שקדים, קינמון וכרום מאזנים רמות סוכר
עליה ברמת הסוכר בדם היא פתח לצרות רבות: סוכרת, מחלות לב ואפילו סרטן. למעשה, רמה נכונה של סוכר בדם צריכה להיות 80 מ"ג/% לפני ארוחות ואחרי ארוחה, עד 120 מ"ג/%. עם התפריט המערבי, נדיר מאוד למצוא מבוגרים עם רמת סוכר כזו. כעת נמצא שאפילו בקרב ילדים יש לרבים רמות סוכר גבוהות יותר מכך.
דרך מאוד רדיקלית להורדת רמות סוכר גבוהות היא לעבור לתפריט של 100% אוכל לא מבושל כפי שמורה רפואה סינית. יש מצבים בהם גם צריכה של 85% אוכל לא מבושל תספיק כדי להחזיר את האדם למצב בריאות. לאחרונה, בארה"ב חוזר בגדול התפריט של דר' אטקינס, אבל עם שינוי קטן… התפריט לפי דר' אטקינס כלל ירקות, פירות ובשר ועם הימנעות כמעט מוחלטת מאכילת דגנים ומוצריהם כמו לחם, פסטות ועוד. השינוי הקטן שחל הוא שבמקום לאכול בשר כמקור לחלבונים אוכלים שקדים, אגוזים שונים, פקאנים (רק אורגניים), פיסטוק חלבי, זרעי חמניות ודלעת, שומשום, פשתן טחון, וכדומה, כולם במצב טבעי, לא קלוי, עם תבלינים טבעיים ותוספי מזון. בקיצור, תפריט טבעוני למהדרין. בתוך כל הרשימה הזו יש מספר פריטים שבמיוחד עוזרים להורדת רמת הסוכר בדם. פריטים אלו הם שקדים, התבלין קינמון ותוסף המזון כרום.
התועלת שבאכילת שקדים
תפריט מתאים הוא הדרך היותר רדיקלית לאזן את רמת הסוכר בדם. קיימת בעיה שהיצמדות למדד הגליקמי של מזונות מכילי סוכר ועמילן עוזר מעיקרו, אבל לכל אדם יש במידת מה סיבולת שונה למזונות שונים. לא כל מזון שעוזר לאדם אחד להוריד רמת סוכר בדם יעזור לאחר. ככל שהמזונות יותר מעובדים, כך הם יותר גרועים מבחינת ההשפעה על עלית רמת הסוכר בדם. הם גרועים מכל הסיבות. בין המזונות הנאכלים כמות שהם, לשקדים יש ערך מיוחד, אבל יש לאכול אותם חיים ולא קלויים. במידע שפורסם בעיתון המקצועי Am J Infec Diseases נאמר שלשקדים יש השפעה חיובית רבה ביותר על ביו-מרקרים בריאותיים רבים ובכללם פיטונוטריינטים רבים, אנטיאוקסידנטים ותרכובות ביולוגיות פעילות. כל אלו מפחיתים את הסיכון ללקות בסוגים רבים של מחלות כרוניות. עורכי המחקר הגיעו למסקנה שצריכת כ-10 ג' שקדים ביום הביאה לירידה משמעותית ברמת הסוכר בדם אחרי ארוחות.
קינמון
קינמון משמר את המטבוליזם הנורמאלי של סוכרים. תבלין זה עשיר בתרכובות ביולוגיות שמסדירות את העלייה של רמת הסוכר בדם. על נושא זה פורסם מחקר שהופיע בעיתון Phytomedicine . הקינמון משפיע על תאי ביטא בלבלב ובכך מסדיר את פעולת האינסולין. כך נמנעת עליה מסוכנת של רמת הסוכר בדם אחרי הארוחה, כאשר צורכים אותו עם או לפני ארוחה מכילת פחמימות.
כרום
כרום הינו מינרל קורט שיש לו חשיבות רבה לבריאות. מבחינת ספקים ממזון, יש לו כמות רבה בשעורה.
הכרום מוכר כבר מזה זמן רב. הוא מאפשר לאינסולין שבדם להעביר את הסוכר, וחומצות אמיניות, דרך הקולטנים שבדפנות התאים אל התאים פנימה. זהו מינרל שבדרך כלל חסר בתזונה, בין השאר בגלל ההידלדלות שלו באדמות שאינן מזובלות בזבלים אורגניים או קומפוסטים.
מרכיבים נוספים מורידי סוכר
ויטמין D מגן מפני התפתחות סוכרת. עלי מלוכיה ובטטה מאטים את התרוקנות הקיבה אחרי ארוחות ובכן מונעים עליה מופרזת של רמת הסוכר בדם אחרי ארוחה עשירת פחמימות. בכך הם מגינים מפני התפתחות סוכרת ומחלות כרוניות קשות אחרות.