פטריית המרפא ראישי עוזרת לבריאות יותר מפטריות מרפא סיניות אחרות
פטריית המרפא הסינית ראישי (גנודרמה לוצידום) נחקרה יותר מפטריות מרפא סיניות אחרות והיא נחשבת לבעלת איכות בריאותית רבה יותר מבין כלל פיטריות המרפא הסיניות. היא נמצאה
עוזרת נגד עייפות האדרנלים, לטיפול במחלת האסתמה, מחלות לב, נדודי שינה, אימפוטנציה, אלרגיות, סחרחורות, כיב קיבה, דיכאון וכושר גופני ירוד עקב מחלות כרוניות שונות.
כיום יש לה שימושים רבים ובכללם איזון יתר לחץ-דם, הפעלת הכבד, ניקוי הדם וחיזוק המערכת החיסונית ביחד עם חיזוק יכולת הגוף לעמוד במצבי לחץ. מסתבר שעיקר תועלתה של פטרייה זו נובע מקבוצת טריטרפנים המצויים בה הנקראים חומצות גנודריות, להן יש מבנה מולקולארי היותר דומה למבנים שיש בהורמונים הסטרואידיים. נתון זה מסביר מדוע יש לפטרייה זו יכולת כה רבה לפעול כנגד עייפות האדרנלים ותת-פעילות של בלוטת התריס. אין לשכוח גם שלשם פעולה תקינה של בלוטת התריס דרושים יודן וסלניום – אלו מצויים באצות ים ואגוזי ברזיל . אגוזי ברזיל הם המקור התזונתי היותר עשיר בסלניום.
לשם שיפור היכולת של בלוטות האדרנל לתפקד כהלכה וכדי להתגבר על מחלת האסתמה ואלרגיות, קיימת גם נוסחה של 3 צמחי מרפא. נוסחה זו מורכבת מ-70% אבקת ראישי, 20% סופורה פלווסצנס ו-10% שורש ליקוריץ. נוסחה זו עזרה לחולי אסתמה לא פחות מפרדניזון וללא תופעות הלוואי הקשות של תרופה זו.
זוהי הדרך הטבעית היותר יעילה ובטוחה להחזיר לפעילות נורמאלית את בלוטות האדרנל ובמקביל לאושש את הפעילות של בלוטת התריס. גם אם לוקחים את פטריית הראישי כשלעצמה, היא יכולה להביא תועלת רבה כמעט לכל אדם. אבל, ביחד עם צמחי המרפא האחרים תועלתה אפילו רבה יותר.
פטריית ראישי עוזרת גם להתגבר על סרטן ומאפשרת גם לשריר הלב לפעול עם אספקה מופחתת של חמצן – כך היא עוזרת לחולים שסובלים מהיפוקסיה (חוסר חמצן) לתפקד טוב יותר. היא מגבירה בגוף את הייצור של אינטרפרון ושל מרכיבים נוספים הפועלים במערכת החיסונית של האדם.