תכונות המרפא של צמח המרווה
המרווה היא צמח תבלין מן היותר חשובים. ניתן לשלב אותה בתבשילים, תה צמחים ומיצים חיים של ירקות או פירות – הכל במידה. לצמח המרווה יש יכולות נוגדות חימצון רבות עוצמה וביניהן גם עזר לשיפור הזיכרון. בניסויים נמצא שאפילו צריכת מרווה בכמות קטנה שיפרה ביצועי זיכרון. חומרים המופקים משורש של מרווה סינית דומים ביכולותיהם לתרופות הניתנות לטיפול במחלת אלצהיימר – אין בהם את תופעות הלוואי שיש לתרופות. בצמח זה השתמשו בסין כבר מעל ל-1,000 שנים לטיפול בבעיות מוחיות. המרווה משפרת את התקשורת בין חלקי מוח שונים וזה חשוב לכולם, בריאים או חולים.
אחד מנוגדי החימצון המצוי בצמח המרווה הוא חומצה קרנוזית. חומצה קרנוזית עוברת במחסום דם-מוחות והיא יכולה לתקן נזק של רדיקלים חופשיים במוח. אותו חומר מגביר גם את הייצור של גלוטטיון – טריפפטיד נוגד חימצון ונוגד תהליכי הזדקנות. הגלוטטיון משפר את זרימת הדם למוח מאחר והוא גורם ליותר גמישות של כלי הדם במוח. למעשה, כיום משתמשים בגלוטטיון לטיפול בכל בעיה מוחית – מאוטיזם ועד מחלת אלצהיימר. חשוב מאוד לשמור על מחזור דם תקין למוח. זרימת דם לקויה במוח יכולה להחמיר בעיות המצויות בו וגם לגרום להופעת בעיות חדשות.
למרווה יש תכונות נוגדות פיטריות, נוגדות וירוסים, נוגדות חיידקים ונוגדות חימצון. בשנת 2010 נערכו בדיקות לקביעת יכולת נוגדת חימצון של 3,100 מיני מזונות שונים – המרווה נמצאה בין היותר יעילים.
ניתן לשלב את המרווה בתה צמחים, תבשילים, ברסק חי של ירקות ובמיצי ירקות. מומלץ לשלב גם תבליני עלים מוכרים אחרים ברסקים חיים ובמיצי ירקות אבל שלא בהפרזה, עלה או שניים של צמחים גדולי עלים ומספר עלים של צמחים בעלי עלים קטנים.