חומצות שומן אומגה-3 משמן דגים העלו רמות סוכר בדם אצל חולי סוכרת בהשוואה למתן חומצת שומן אומגה 6
במחקר עם הצלבה, כאשר כל טיפול נמשך 3.5 שבועות, נתנו לחולי סוכרת או שמן דגים כספק של חומצות שומן אומגה-3 או שמנים צמחיים מכילי אומגה-6.
תוצאות המחקר היו, שעם תפריט שהכיל חומצות שומן אומגה-6 ממקור צמחי, רמת הסוכר בדם הייתה נמוכה יותר יחסית לרמתו כאשר משתתפי הניסוי נטלו כמוסות של שמן דגים, p=009. לשני התפריטים הייתה אותה השפעה לגבי אי סבילות לאינסולין.
הערת העורך: במחקר זה לא נבדקה ההשפעה של מזונות צמחיים מכילי אומגה-3. נתונים רבים מלמדים שצריכת שמנים צמחיים מכילי אומגה-3 די בהם כדי לספק את צרכי הגוף בחומצות שומן אלו.