חומציות יתר בגוף פוגעת במערכת החיסונית
כמעט כל המזונות המרוכזים שאדם אוכל גורמים בדם, לאחר הטמעתם, לתגובה חומצית. לעומתם, מרבית סוגי הירקות וחלק ניכר מן הפירות גורמים לסביבה בסיסית. הדרים ועגבניות משאירים סביבה בסיסית, למרות טעמם החמוץ או חמצמץ. הירקות הירוקים הם היותר בסיסיים. זה כולל ירקות עלים לסוגיהם, נבטים וכאשר מתאפשר, גם צמחי בר אשר עליהם אכילים. בעבר מדדתי, בעזרת נייר לקמוס, תגובת pH של ירקות עלים מול צמחי בר אכילים. מרבית הירקות היו עם pH של 7.5-8, צמחי הבר 8.5-9, הרבה יותר בסיסיים. אבקות של עלים ירוקים, כמו אבקת שעורה מיובשת, אף הם בעלי תגובה בסיסית גבוהה.
מהי החשיבות של בסיסיות הדם והגוף
הרמה הנורמאלית של pH בגוף צריכה להיות 7.43. רמה נמוכה מזו מלמדת על יתר חומציות בגוף. pH מעל ל-8.5 מלמד על בסיסיות יתר. הן חומציות יתר והן בסיסיות יתר גורמות לבעיות בריאות רבות מספור. כאשר בגוף יש
תגובה חומצית, נוצרות כדוריות דם לבנות חלשות וכך נפגעת המערכת החיסונית– האדם הרבה יותר חשוף למחלות שונות.
מאחר והגוף לא יכול להתקיים בסביבה חומצית, כאשר ה- pH שלו יורד אל מתחת ל-7, הגוף מוציא סידן מן העצמות כדי לנטרל את חומציות היתר. העצמות מאבדות מן המסה שלהן ונעשות יותר חשופות לשברים. בסיסיות יתר פוגעת, לעיתים קרובות, בתפישה נכונה של המציאות. האדם עלול להתחיל לחשוב על עצמו שהוא משיח או גואל ומנסה ללמד את כל הסובבים אותו מהי דרך האמת. הוא עצמו בדרך כלל אומלל.
מזונות עם תגובה חומצית הם כל סוגי הבשר, עופות, דגים, ביצים, מוצרי חלב, קיטניות,
דגנים, גרעינים וחלק ניכר מן האגוזים לסוגיהם. מזונות יוצרי חומצה צריכים להוות 20% מכלל המזון הנאכל. בתפריט צמחוני-טבעוני מדובר פה על החלק של הגרעינים והאגוזים בתפריט. משקאות תעשייתיים מרוכזי סוכר גרועים בתכלית – לא יותר טובים מהם הם משקאות קלים עם ממתיקים מלאכותיים.
אדם יכול לברר מהו מצבו מבחינת חומציות-בסיסיות על-ידי בדיקה עם נייר לקמוס של השתן והרוק. אם שניהם עם תגובה של 6.5 או פחות, עליו להגביר את הצריכה של ירקות ושל פירות מתאימים. אחרי שבוע יש לערוך בדיקה נוספת ולהיווכח אם אמנם הוא שינה לטובה במידה מספקת את תפריטו.