מחלת אלצהיימר ניתנת למניעה
לאחרונה נערכה פגישה של מומחים במכון הלאומי לבריאות NIH בוושינגטון לשם דיון בשאלה אם ניתן למנוע התפתחות של מחלת אלצהיימר, האם יש ביכולתו של אדם למנוע התפתחות מחלה זו. מסקנתם הייתה שאין שליטה על מצב זה של הידרדרות. אמנם, פעילות גופנית ויחסי חברה ערים מצמצמים את הסיכון למחלה, אך לדעתם, לא ברור אם אלו מהוות סיבות או שבאופן טבעי, אנשים שאינם סובלים ממחלת אלצהיימר עוסקים יותר בפעילות גופנית ויש להם יותר קשרים חברתיים. זוהי דעה מעניינת, אבל אם מסירים ממנה את כל המחלצות, מתברר שהיא ריקה מתוכן. למשל, ידוע שבין אנשים שאוכלים את התפריט הים תיכוני הטיפוסי יש הרבה פחות תחלואה במחלת אלצהיימר.
לפי דבריה של פרופ' מרתה דביגלוס, פרופסור לרפואה מונעת באוניברסיטת נורת'ווסט, אין קשר או השפעה בין תפריט שאדם אוכל, התעמלות ואורח חיים לבין התחלואה במחלת אלצהיימר.
לפי ההיגיון של פרופסור זו, יש לבדוק אם אמנם התפריט הים תיכוני מצמצם במידה רבה את התפתחות המחלה, או שאנשים שאין להם מחלת אלצהיימר נוטים, יותר מן האחרים, לאכול תפריט ים תיכוני…
עד כמה שזה נשמע מגוחך, הגיון עקום זה הוא מנת חלקם של חוקרים רבים ברפואה המקובלת. החוקרים האלו אומרים שלגבי רעלים כמו אלומיניום במזון, פלואוריד וניטריטים, עדיין לא הוכח שהם מזיקים. לכן, הם בטוחים בשימוש. ואילו ויטמינים ותוספי מזון, עדיין לא הוכח שהם מועילים. לשם הוכחת יעילותם, דרושים מחקרים נוספים. עד אז, לא מומלץ להשתמש בהם…
רעלים מותר, תוספי מזון – אליהם יש להתייחס בזהירות. מעניין, המחלקה לבקרת רעלים בארה"ב ריכזה נתונים וקבעה שבשנת 2008, לא היה ולו מקרה אחד של מוות בארה"ב מתוספי מזון, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמיניות וצמחי מרפא! מתרופות שניתנו במרשם, וללא כל טעות במינון, היו מעל ל-200,000 מקרי מוות באותה שנה בארה"ב.
אנשים צריכים אחת ולתמיד להבין מהו ההבדל בין תרופות לבין רכיבי תזונה וצמחי מרפא. דרך משל, אם אדם סובל מדלקת מפרקים, ונטילת אספירין מקלה על כאביו, נשאלת השאלה האם לכל האנשים הבריאים שסביבו יש די אספירין במערכת??? לעומת זאת, אם אפילו רכיב תזונה חיוני אחד יורד בגוף אל מתחת לסף מסוים, האדם פשוט מת. זה מה שקרה במסגרת הפרשה הידועה של מחסור בויטמין 1B במזון לתינוקות.
אי אפשר לשלול לחלוטין שימוש בתרופות. למשל, אם אדם חולה בחולירע, דבר או מחלה דומה, סביר להניח שרק אנטיביוטיקה מתאימה תציל אותו. אבל, למה לתת אנטיביוטיקה לכל חולה נזלת? בכל המחלות והמצבים הכרוניים, שינוי אורח החיים, תזונה יותר נכונה, צמחי מרפא ותוספי מזון יעזרו – לא התרופות. מרבית האנשים לא יודעים זאת, אבל יש מקבילות טבעיות למרבית התרופות – מקבילות עם יותר תועלת וללא תופעות לוואי. אם יש תופעות לוואי במקרים נדירים לתוסף הטבעי, הן קלות ביותר.
רעלי סביבה מגבירים את הסיכון למחלת אלצהיימר
רעלי סביבה הם הגורמים העיקריים למחלת אלצהיימר. הם מצויים במזונות שאינם מגידול אורגני, במזונות מתועשים רבים, במשקאות שהוכנו ממים מופלרים ונמכרים בפחיות אלומיניום, במי ברז מופלרים, באוויר מזוהם מתחבורה או מתעשייה. כל אלו פוגעים בגוף, גם במוח. המוח הינו חלק בל ינותק מהגוף!
לפי נתוני מחקר שפורסמו בעיתון Journal of Alzheimer's Disease, חשיפה נרחבת לניטרוזמינים, ניטריטים וניטרטים המצויים במוצרי מזון מתועשים גורמת לעלייה בתחלואה
במחלת אלצהיימר. אלומיניום, המצוי במרבית הדאודורנטים, אבקות אפיה ומשחות שיניים תורם אף הוא. כאשר הוא מתרכב עם פלואוריד המצוי במים, נזקו עוד יותר חמור. אצל חולי אלצהיימר רבים נמצאו, בניתוח שלאחר המוות, משקעי אלומיניום במוחם. לפי ההיגיון העקום שכבר הוזכר פה בתחילת המאמר, ניתן לשאול האם משקעי האלומיניום תרמו למחלת האלצהיימר, או שחולי אלצהיימר הרבו לצרוך מוצרים מכילי אלומיניום …
פלואוריד, ניטרטים ואלומיניום הם רק שלושה מתוך אין ספור כימיקלים להם נחשף האדם בארצות ה"מפותחות". גם בישראל, יש פלואוריד במרבית מי השתייה באדיבותו של משרד הבריאות. משרד הבריאות?
איך ניתן להתגונן בפני מחלת אלצהיימר?
דרך ראשונה היא לאכול מזונות מגידול אורגני ולהימנע מצריכת מזונות ומשקאות מתועשים – כאלו המכילים מונוסודיום גלוטמט, אספרטם, שמני טרנס, ניטרטים, ניטריטים ועודפי מלח. בתוצרת אורגנית אין את כל שלל הכימיקלים שנמצאים בחלק ניכר ממוצרי החקלאות הרגילה.
דרך שנייה היא לשתות מים ללא פלואוריד. האופציות הן שתיית מים מינרליים מאותן חברות שאצלם רמת הפלואוריד במים באופן טבעי נמוכה ביותר, או לצרוך מים שעברו אוסמוזה הפוכה. מטהרי מים שאינם פועלים על העיקרון של אוסמוזה הפוכה אינם מוציאים את הפלואוריד. אבל, לא צריכים להגיע לגיל 70 או 80 כדי להיפגע במוח מחשיפה לפלואוריד. מחקר שפורסם באינטרנט מצייר גרף המראה את שכיחות הולדת ילדים הסובלים מפיגור שכלי באזורים עם רמות פלואוריד שונות. הנזק הזה נגרם כבר בשלב ההריון, כאשר אמהות לעתיד שותות מים מופלרים מריכוזים שונים.
אחוז הילדים הסובלים מפיגור שכלי עם חשיפת אמהות לריכוזי פלואוריד שונים.
בתרשים המוצג פה, הגרף התחתון מראה מהו ריכוז הפלואוריד במים שנשתו באזורים שונים בסין והגרף העליון מראה עד כמה הייתה עלייה בשכיחות של הולדת ילדים עם פיגור שכלי עם כל עלייה ברמת הפלואוריד במי השתייה.
21.6% mental retardation @ 3.14ppm F 3 .4% mental retardation @ 0.37 ppm F
המקור למידע זה הוא הז'ורנל המקצועי "פלואוריד" :
Tianjin, Fluoride Vol. 33 No. 2 49052 2000, Editorial 49 Fluoride 33 (2) 2000.
לפי נתוני התרשים, בעוד שברמה של 0.37 חלקי מליון פלואוריד במים יש 3.4 אחוזי פיגור שכלי בקרב יילודים בסין, הרי שברמה של 3.14 חלקי מליון פלואוריד במים יש 21.6 אחוזי פיגור שכלי בקרב יילודים שם.
דרך שלישית היא לשמור על ניקוי הגוף ומדי פעם לערוך סדרות של ניקוי, אם על-ידי צומות של שתיית מיצי ירקות, או ע"י צומות קצרים, מספר ימים בלבד, על מים מינרליים, או משרה של ירקות עלים ואצות ים במים מינרליים. צומות ממושכים יותר יש לעשות רק תחת השגחה רפואית או במוסדות הבנויים לשם כך.
דרך רביעית היא לעסוק בקביעות בפעילות גופנית כמו הליכה, התעמלות וכדומה, כל אחד לפי יכולותיו. שיטה שמאוד מומלצת לאחרונה בארה"ב היא לעשות התעמלות לסירוגין, דקה אחת פעילות נמרצת ואחריה הפסקה לזמן מה, לפי הכושר הגופני.
דרך חמישית היא לצרוך מזונות על ותוספי מזון שעוזרים לבריאות ובמיוחד לפעולת המוח. אצטיל-L-קרניטין הוא מוצר שעוזר לשמירת הזיכרון ותפקודי המוח. בחוברת זו נסקרת גם החשיבות של צריכת שמן קוקוס לשם שמירה על הבריאות ומניעת התפתחות מחלת אלצהיימר. חשוב שכל אדם יקבל אחריות על חייו ועל בריאותו.