חומץ תפוחים הינו תוסף מזון חשוב ביותר
עדויות לשימוש בחומץ למטרות ריפוי יש כבר מלפני אלפי שנים. עדויות כאלו יש ממצרים העתיקה, בבל וסין. בכתבים מממלכת החיתים, מיוון העתיקה ומרומי מוזכר השימוש בחומץ תפוחים למטרות ריפוי רפואה סינית. במסעותיו, כריסטופר קולומבוס לקח חביות מלאות חומץ תפוחים, כדי למנוע צפדינה מחוסר ויטמין C בהפלגותיו.
מכל סוגי החומץ המצויים, חומץ תפוחים אורגני הוא הטוב ביותר. אין להשתמש בחומץ סינטטי. חומץ תפוחים יש למהול במים ולצקת אותו על סלט או לשתות ישירות – יש לדאוג שהוא יהיה מהול במידה מספקת, שלא יהיה חמוץ מדי ולא נטול טעם.
בחומץ תפוחים יש 30 רכיבי תזונה ובהם 12 מינרלים כולל הרבה אשלגן, מעל ל-6 ויטמינים, חומצות אורגניות מועילות ואנזימים. בחומץ התפוחים משתמשים כבר שנים רבות בריפוי טבעי ויש המגדירים אותו כ"מרפא כל" לטיפול במחלות רבות. זוהי תרופה עממית ישנה, שלא נס ליחה. בשימוש חיצוני היא עוזרת כנגד עקיצות חרקים וכוויות שמש. בשתייה היא עוזרת נגד כאבי ראש, כאבים ארתריטיים, לירידה במשקל, לאינפקציות בדרכי השתן. החומץ מתאים גם כקוטל עשבים, 15% חומץ והשאר מים, אבל לשם כך אפשר להשתמש גם במיני חומץ זולים יותר.