ערכים תזונתיים של אבוקדו
אבוקדו הוא אמנם פרי אך עיקר מרכיביו הם שומנים וחלבונים, לא סוכרים. יש זני אבוקדו מטיפוס מערב הודי, בהם יש יותר סוכר מאשר שומן, אבל אין מגדלים אותם בארץ אלא רק כשתילים עליהם מרכיבים זני אבוקדו אחרים. החלבון שבפרי זה הינו בעל ערך ביולוגי גבוה ובשומן שבו יש חומצות שומן מקבוצות אומגה-3 ואומגה-6. בבחינה של כלל הספקים של חומצות שומן אומגה-3, אבוקדו הוא אולי היותר קל להשגה והיותר טעים, פחות מתועש לעומת מקורות אחרים. לפי המקורות למאמר זה באנגלית, די באכילת אבוקדו אחד ליום כדי לספק את מנת חומצת השומן ALA מקבוצת אומגה -3 הדרושה ליום. אבל, לא הייתה שם התייחסות לגודל הפרי או לריכוזי השומן שבו.
אבוקדו מכיל כמות רבה של שומנים מעולים, עם זאת אין הוא גורם להשמנה. תזונה מכילי סוכרים מעובדים ושאר פחמימות ריקות הם אלו הגורמים להשמנה. החלבון שבאבוקדו, בניגוד לזה שבמאכלי בשר למיניהם, מאוד זמין וקל לעיכול ואין הוא נרקב בצינור העיכול, מה שעלול לקרות לבשר. יש בו חומצות אמיניות חשובות ובכללן גם קרניטין, חומצה אמינית המצויה בעולם הצומח רק באבוקדו ובטמפה מסויה. פרי זה מכיל גם כמות ניכרת של סיבים שעוזרים למניעת עצירות.
יש בו אנזימים ומגוון של מינרלים ובהם כמות רבה של מגנזיום, שמשתתף ביותר מ-600 תהליכים מטבוליים שונים בגוף. הוא מכיל גלוטטיון, אנטיאוקסידנט מרכזי בגוף שעוזר לכבד לייצר את כלל האנזימים האנטיאוקסידנטיים הפנימיים שבגוף.
מבחינת ויטמינים, הוא מכיל את ויטמיני A, B קומפלקס, K, E ו-C. יש בו כמות רבה של מינרלים וגם ויטמינים שעוזרים לחילוף החומרים. אין מזונות רבים כה עשירים בערכים תזונתיים כמוהו. יתרון נוסף של אבוקדו הוא היותו זמין כמעט כל חודשי
השנה וזהו אחד מן הפירות הבודדים אותם לא מרססים, או כמעט ולא מרססים, גם בחקלאות שאיננה אורגנית. עם זאת, מבחינת פוריות הקרקע תמיד עדיף לאכול מזונות שגודלו בחקלאות אורגנית. הוא אחד מן המזונות הטעימים וניתן להכנה בדרכים מגוונות.