נבטי ברוקולי מצמצמים עקה חימצונית אצל חולי סוכרת מסוג 2
במחקר כפול סמיות ובשיטת אקראי, נבדקה ההשפעה של מתן נבטי ברוקולי על תהליכי חימצון בגופם של חולי סוכרת מסוג 2.
מחקר זה פורסם בעיתון המקצועי Eur J Clin Nutr 2011 May 11. המחקר נערך על-ידי המרכז למחקר בעיות השמנה, המכון לאנדוקרינולוגיה באוניברסיטת טהרן. בעבר, ניסויים עם בני אדם וניסויים עם בעלי חיים הראו שאכילת נבטים צעירים חיים של ברוקולי מצמצמת עקה חימצונית במצבי סוכרת. המטרה של המחקר, שתמציתו מובאת כאן, היא לבדוק מהי ההשפעה של אבקת נבטי ברוקולי מיובשים על מדדים שונים של עקה חימצונית אצל חולי סוכרת מסוג 2.
במחקר זה שותפו 81 חולי סוכרת 2 שחולקו באקראי ל- 3 קבוצות טיפול שנמשך 4 שבועות. משתתפי הקבוצות קיבלו 10 ג' ליום אבקת נבטי ברוקולי, או 5 ג' ליום מאבקה זו או פלסבו. נערכו איתם בדיקות של מצב החימצון הכללי, אינדקס עקה חימצונית, מלונדהידים וכולסטרול LDL מחומצן. הבדיקות נערכו עם תחילת הניסוי ואחרי 4 שבועות.
נמצא שצריכת אבקת נבטי הברוקולי גרמה לירידה משמעותית סטטיסטית של רמת המלונדיאלדהיד, של כולסטרול LDL מחומצן ושל סטטוס החימצון הכללי בגוף. בעוד שנמצאה עליה ביכולת האנטיאוקסידנטית הכללית P=0.001), הבדל מאוד משמעותי מבחינה סטטיסטית).
לסיכום ניתן לומר שצריכת אבקת נבטי ברוקולי, כמו גם צריכה של נבטי ברוקולי טריים, נמצאה עוזרת לא רק לצמצום הסיכון לסוגי סרטן קשורי אסטרוגן אלא גם לצמצום נזק חימצוני אצל חולי סוכרת 2 . הן צמצום נזק חימצוני כללי והן צמצום ההתחמצנות של כולסטרול LDL חשובים מאוד לבריאות. כולסטרול LDL מחומצן פוגע בבריאות לאין ערוך יותר מאשר אם הוא במצבו הטבעי, לא מחומצן.