התועלת שבצריכת שמן קוקוס – נתונים חדשים
בשמן קוקוס יש חומצות שומן ממוצעות שרשרת. חומצות שומן אלו מאוד מוערכות ע"י תזונאים ובין ספורטאים בכל העולם. הן מתעכלות בקלות ומוטמעות במהרה. לשם עיכולן לא דרוש מיץ מרה – הן מתפרקות עד מהרה ברוק שבפה ובמיצי הקיבה. אחרי עיכולן וספיגתן, הן מגיעות למיטוכונדריות שבתאים ומשמשות שם לייצור אנרגיה, הן אינן נאגרות בגוף כשומן. תושבי איי האוקיאנוס הדרומי אוכלים הרבה מאוד אגוזי קוקוס ומזונות טבעיים איכותיים נוספים, אבל קשה למצוא ביניהם אנשים שמנים. אתלטים מרבים אף הם להשתמש בשמן קוקוס.
חומצות שומן אלו עוזרות גם להורדת רמות הכולסטרול והסוכר בדם. יש להן יכולת נוגדת קרישה. בניסויים עם בעלי חיים הן נמצאו מורידות רמות כולסטרול וזאת משום שהן עזרו לפעולת הכבד. מסתבר ששמן קוקוס טבעי ולא מחומם הוא התרופה הטבעית היעילה ביותר נגד מחלות ויראליות, כולל שפעת לכל סוגיה.
המעוניין לצרוך אותן חייב להתחיל עם כמות מועטה ובהדרגה לעלות במינון שאם לא כן, הוא יכול לסבול מבחילות. מתחילים עם רבע כפית, מספר פעמים ביום ובהדרגה אפשר להגיע אפילו למספר כפות ביום בלי בעיות. חומצות שומן אלו מצויות בשני מקורות, חלב אם ואגוזי קוקוס. זוהי סיבה חשובה מדוע אכילת אגוזי קוקוס תורמת לבריאות ולריפוי מחלות שונות. במדינות בהן מרבים לאכול אגוזי קוקוס, התחלואה במחלות של העולם המערבי נמוכה ביותר. בארץ ניתן להשיג בבתי טבע שמן קוקוס מכבישה קרה. לשמן המחומם אין ערך.