סוכר מעץ אגוז הקוקוס הוא הממתיק עם המדד הגליקמי היותר נמוך
מענפים צעירים של עץ אגוז הקוקוס מפיקים נקטר על-ידי הרתחה או עם אידוי בוואקום בטמפרטורה נמוכה. הנקטר הופך לגבישי סוכר. משך החיים של עץ הקוקוס הוא 70 שנה. חקלאי יכול לשתול ולגדל מטע כזה כל ימי חייו. פירותיו של עץ זה מבשילים במשך כל חודשי השנה – אין לגביו עונתיות. מרבית עצי הקוקוס באזורי גידולם מגודלים על-ידי חקלאים מקומיים בשטח מצומצם, ללא זיבול כימי וללא חומרי הדברה. כך, למעשה, אגוזי הקוקוס הם מתוצרת אורגנית לחלוטין.
לקוקוס ולשמן המופק ממנו יש ערך בריאותי רב. הוא נסקר מספר פעמים בעיתוננו. אבל, גם לסוכר המופק מענפים אלו יש ערך בריאותי. המדד הגליקמי של סוכר זה הוא 33. מוצר עם מדד כזה משפר את הבריאות מאחר וכאשר אוכלים אותו, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם. כאשר יש עודף סוכר בדם, יש הפרשה מוגברת של אינסולין עם כל ההפרעות הכרוכות בדבר. מזונות גבוהי מדד גורמים להשמנה מאחר ואחרי אכילתם, יש הפרשה מוגברת של
אינסולין, ירידה ברמת הסוכר ובעקבותיה רעב. אז, אוכלים יותר ומשמינים.
מזונות ,תזונה גבוהי מדד גליקמי קשורים גם לעליה ברמת חלבון תגובתי C, מדד למצב דלקתי בגוף שעלול לגרום למחלות לב, לסרטן שד ולסרטן מעי-גס חלחולת. יש גם עלייה במחלות כיס המרה.
בנוסף למדד הגליקמי הנמוך, סוכר אגוז הקוקוס עשיר במינרלים. הוא מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, מגנזיום, ברזל, בורון, אבץ, גופרית ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים.