מחקר השוואה בין תות שדה אורגני ללא אורגני
פרופ' ג'והן ריינולד מאוניברסיטת מדינת וושינגטון ועמיתים ערכו מחקר השוואה, של כל הנתונים, בין תות שדה שגדל בחוות אורגניות לעומת זה שגדל בחוות עם חקלאות קונבנציונאלית. במחקר הם מצאו שתות השדה האורגני היה טעים יותר, מזין יותר ובאדמת גידולו היה מגוון גנטי בריא יותר ומגוון יותר של יצורי הקרקע.
לדברי פרופ' ריינולד, שהוא פרופסור למדעי הקרקע ועורך מחקרים רבים באוניברסיטת המדינה בוושינגטון, "לתגלית שלנו יכולים להיות יישומים כלל עולמיים המקדמים את מה שידוע לנו על התועלת של שיטות החקלאות האורגנית". מחקר זה, שמדורג כדרג מחקר א', פורסם באינטרנט ב-PLoS ONE והוא מלמד שיש אפשרות לגדל מוצר בריאותי ובאיכות טובה ללא שימוש בארסנל של קוטלי חרקים.
מחקר זה היה מן היותר מקיפים בסוגו. הוא בדק רמות של 31 מינרלים ואיכויות ביולוגיות בקרקע, DNA של האדמה ואת הטעם, הערך התזונתי והאיכות של שלושה זנים שונים של תות שדה שגודלו ב-13 חוות אורגניות לעומת פרמטרים זהים ב- 13 חוות קונבנציונאליות. עד היום, לא פורסם שום מאמר שסקר בצורה כל כך נרחבת ומדויקת ועם השוואת נתונים של תזונה ושל האדמה בחוות מסחריות רבות כל כך. פרופ' ריינולד מוכר כעורך מחקרים והוא פרסם מאמרים בעיתונים המקצועיים Science, Nature ו-Proceedings of the National Academy of Science.
בקליפורניה מגדלים 90% מיבולי תות השדה בארה"ב ומחוות גידול שם נלקחו כל המדגמים, הן של הפרי והן של האדמות. שם גם מתנהלים המחקרים היותר מקיפים לגבי חיטויי קרקע שונים. בחקלאות הרגילה, החקלאים חיטאו את הקרקע במתיל-ברומיד. יש המשתמשים שם במתיל יודיד, אבל הוא לאין ערוך יותר רעיל ויש דרישה כלפי משרד החקלאות שם לאסור את השימוש בחומר זה.
הצוות של פרופ' ריינולד כלל את הפרופסור להורטיקולטורה אנדראוס פרסטון מאותה אוניברסיטה ועוד 7 מומחים, רובם מאותה אוניברסיטה. בכללם היו מומחים לאגריאקולוגיה, מדעי הקרקע, אקולוגיה מיקרוביאלית, גנטיקה, חיטוי קרקע, מדעי המזון, מדעי התחושה וסטטיסטיקה.
לגבי כל האיכויות שנבדקו, הם מצאו שהשדות האורגניים והפירות שבהם היו שווי ערך או טובים יותר מאשר אלו של החקלאות הקונבנציונאלית. הממצאים הראו כך:
1) בתותים האורגניים הייתה יכולת אנטיאוקסידנטית גבוהה יותר, יותר ויטמין C ויותר תרכובות פנוליות פעילות.
2) לפרי האורגני היו חיי מדף ארוכים יותר.
3) היה בו יותר חומר מוצק.
4) טועמים אנונימיים להם נתנו לטעום את התותים בחדר עם תאורה אדומה, לבל יושפעו מהצבע, בכל מקרה אמרו שהתות האורגני טעים יותר וכאשר הוחזר האור הטבעי הם גם אמרו שהוא נראה טוב יותר. לגבי כל הזנים שנבדקו היו תוצאות כאלו.
כאמור, החוקרים בדקו גם את האדמה בשני סוגי החוות, לגבי כמויות המינרלים ויסודות הקורט באדמה ולגבי הפעילות הביולוגית בה, כולל בעלי חיים, מיקרואורגניזמים, ביומסה של החיידקים, חנקן, סקווסטרינים פחמניים ועוד. אנליזות DNA מצאו באדמה המנוהלת בחקלאות אורגנית הבדלים דרמטיים מבחינת כמות ומגוון הגנים. כל זה משמר את יכולת האדמה לעמוד בעיבודים השונים.
לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם:
John Reganold
509-335-8856