נתונים אודות תרופות נוספות שנמצאו
גורמות נזקים במקום תועלת
כל מי שמטפל באנשים בריפוי טבעי, בדרך של שיפור התזונה, צמחי מרפא המותרים בשימוש ע"י משרד הבריאות ותוספי מזון, נתקל בבעיה שמרבית אלו שמגיעים אליו מקבלים שלל תרופות. למטפל אסור לתת תרופות וגם לא להורות על הפסקת תרופות. אבל, חובה עליו ליידע את המטופל לגבי נתונים מתוך מחקרים המתפרסמים בספרות המקצועית, מחקרים שנעשים עם
תרופות באוניברסיטאות ברחבי תבל ובמוסדות מחקר מוכרים בעולם. נראה לי שלא ניתן לסמוך על רשויות הבריאות בארץ שיעדכנו בזמן את המטופלים במרפאות ובבתי חולים לגבי מה שמתגלה על תרופות. בריפוי הטבעי מקובלת הדעה שכל חומר שלא יכול להיטמע בגוף ולהשתתף במטבוליזם שלו הוא מיותר. במקרה הטוב הוא מכביד על הכבד ומערכות ההפרשה, במקרה הפחות טוב הוא רעל. בארה"ב, למשל, מקרי סיבת המוות מתרופות הן במקום הרביעי מבין סיבות המוות. האם בישראל המצב טוב יותר? מאמר זה יסקור מחקרים שנעשו עם שתי תרופות. את המסקנות יסיקו אלו הנוטלים אותן.
התרופה זליה הניתנת לשם הורדת רמות כולסטרול נמצאה חסרת ערך
חברת מרק, היצרנית של התרופה "זליה" ערכה איתה מחקר שהסתיים באפריל 2006. במחקר זה נמצא שלא זו בלבד שזליה נכשלה במניעת יצירת סתמים (פלאקים) שומניים בעורקים אלא שהיא גורמת ליצירת סתמים חדשים, אם כי בכמות לא גדולה. דר' סטיבן א. ניסן פרסם תגובה לידיעה זו בז'ורנאל אוף אמריקן קולג' אוף קרדיולוגי. לדבריו, זוהי תוצאה יותר גרועה ממה שניתן היה לצפות לגבי התרופה. מיליוני אנשים נוטלים תרופה זו ללא תועלת. לדבריו, אין לתת את התרופה לחולי לב אלא אם כן כל תרופה אחרת לא עזרה.
צריך להיות גאון כדי להבין את הסיפא של דבריו. יש דרכים טבעיות להורדת כולסטרול או לפחות לצמצם עד למינימום נזק אפשרי שלו.
אוונדיה, תכשיר מכיל ונדיום הניתן לחולי סוכרת מפריע ליצירת מסת עצמות
אנננדיה היא תרופה מכילת ונדיום הניתנת לחולי סוכרת. לאחרונה התברר שיש נזק בצידה – היא מגבירה את אובדן מסת העצמות ואת האוסטיאופורוזיס אצל הנוטלים אותה.
במאמר שהתפרסם בגיליון דצמבר 2008 של העיתון המקצועי Nature Medicine, חוקרים ממכון סלק בלה-ג'ולה, קליפורניה, דיווחו שתרופה זו (המכונה גם רוזי גליטגין) נמצאת מפריעה לייצור מסת עצם והיא מאיצה את תהליך האוסטיאופורוזיס.
העצמות מתמחזרות כל הזמן. יש שתי קבוצות תאים הקשורות לעצמות, תאים אוסטאובלסטיים בוני עצם ותאים אוסטאוקלסטיים מפרקי עצם. התאים האוסטאוקלסטיים יוצרים חומר חומצי שמפרק עצמות. אז נכנסים לפעולה תאים אוסטאובלסטיים שבונים מחדש את מה שפורק. זהו תהליך שנמשך כל החיים. אבל, אם פעולת האוסטאוקלסטיים עולה על זו של האוסטאובלסטיים, מתפתחת מחלת אוסטיאופורוזיס.
במחקר הנדון נמצא, שאצל עכברים שקיבלו את התרופה אוונדיה, הייתה פעילות מוגברת של פירוק עצם. מסקנת החוקרים הייתה שתוצאות מחקר זה מצביעות על סיכון בנטילת התרופה על ידי חולי סוכרת מטיפוס 2 ועל הסובלים מעמידות לאינסולין וזאת כתוצאה מהגברת תהליך פירוק עצמות.