כימיקלים מעשה ידי אדם, בעלי מטען יוני חיובי, הם מן
הגורמים המרכזיים למחלות כמו שחלה פוליציסטית,
מחלות פיברוציסטיות בשד וסרטן שד
במסגרת מחקר רב שנים מצא דר' אלברט קרוגר, ,MDשאחת הסיבות, אם לא הסיבה העיקרית להתפתחות מחלות כמו שחלה פוליציסטית, מחלות פיברוציסטיות בשד וסרטן שד היא מגע עם כימיקלים בעלי מטען יוני חיובי שנוצרו בתעשייה. חומרים אלו גם גורמים לסרטן וגם לעליה בתגובה האסטרוגנית. למעשה הם גורמים לכאוס גמור במערכת ההורמונאלית הנשית. התוצאה היא התפתחות המחלות הנדונות. חומרים אלו נמצאים בחומרים רבים מספור כמו תכשירים קוסמטיים שאינם מבוססים על חומרים טבעיים, בחומרי ניקוי במטבח ובבית, במזון, באוויר, במים ובתרופות.
חומרים כאלו מוכרים כבר מזה זמן רב כמעוררי התפתחות סרטן. נקודה שמתבררת
כעת הוא מכניזם הפעולה שלהם. הם חודרים למערכת הלימפתית של הגוף, נאגרים שם ולמעשה כל השיטות של ניטרול רעלים
המוכרות בריפוי, גם בריפוי טבעי, אינן מסוגלות לנטרל אותם כהלכה. מסתבר שהדרך היחידה למנוע את הנזק שלהם היא פשוט להימנע מכל שימוש בהם. אין זה דבר פשוט – זיהום האוויר לא בהכרח נמצא בשליטה של אנשים. חומרים מזהמים נמצאים, גם מוכנסים במתכוון ומתוך "כוונות טובות" למי השתייה. אבל, לפחות במה שנוגע לחומרים קוסמטיים ולחומרי ניקוי לבית, כאן יכולה להיות שליטה רבה יותר. חשוב ביותר גם לקנות מזונות אורגניים נקיים מרעלים.
כימיקלים אלו, בעלי המטען היוני החיובי, חודרים לצינורות הלימפה היותר עמוקים ואל המרקם הפנימי של הכבד. מרקם שתפקידו לייצר מיץ מרה. מיץ מרה הינו האמצעי המרכזי של הגוף לסלק מתוכו רעלים. מבחינה זו, תפקיד הכליות הוא מאוד חשוב, אבל משני – מרבית הרעלים, בין חיצוניים ובין כפסולת חילוף החומרים, מתרכזים בכבד ומופרשים החוצה ע"י מיץ המרה ופעולת המעיים. ירידה בייצור מיץ מרה שבאמצעותו מסולקים רעלים מן הגוף עומדת בשורש של מרבית המחלות הכרוניות והסופניות. בקרב חולי סרטן נמצא שבממוצע, הכבד שלהם מפריש רק 10% מיץ מרה לעומת הפרשתו ע"י אנשים צעירים ובריאים. גם במחלות כרוניות אחרות יש ירידה משמעותית בסילוק רעלים ע"י מיץ המרה. כך, במקום סילוק מלא של רעלים, אחוז ניכר מאוד שלהם נשאר בגוף ופוגע בתאים. מרבית סוגי הסרטן לא קורים בגלל השתנות של גן בודד אחד אלא בגלל כאוס גמור בגנום של תאים בגלל הצפתם ברעלים שלא סולקו מן הגוף.
יש חשיבות עליונה לשמור על קוטביות נכונה של הגוף והצעד הראשון בכיוון הוא לסלק ממגע יד האדם את כל אותם כימיקלים דמויי אסטרוגן סינתטיים. בהעדר חומרים כאלו, גם מערכת העיכול פועלת כראוי. חשוב לנקוט צעדים על-מנת להרבות את אוכלוסיית החיידקים החיוביים. הדרך היותר בריאה לשם השגת מטרה זו היא אכילת יוגורטים צמחיים, בעיקר משקדים, וגם ירקות
מוחמצים ביתיים, שלא עברו פיסטור אחרי החמצתם. הפסטור אותו עוברים ירקות חמוצים בתעשייה, למעשה מחסל את כל חיידקי חומצת החלב שבהם. עצב הווגוס הוא זה שבעיקר מעביר את המידע מהמוח למערכת העיכול. בכל מקרה של מחלה כרונית, מוצאים תפקוד חלש של עצב זה. הוא זה שמפעיל את תנועתיות המעיים, ניטרול הרעלים ומערכת הלימפה. חולשה של עצב זה לא מאפשרת לגוף לסלק מתוכו את הכימיקלים מעשה ידי אדם – הם נכנסים לצינורות הלימפה העמוקים ופוגעים באיברים פנימיים. מחקרים מקיפים מלמדים שמחסור ביונים שליליים בממברנות של תאים הוא פתח להפיכתם לתאים סרטניים. למעשה, שיטת הטיפול של דר' יוהנה בדוויג מבוססת על נתון זה. צריכת שמן פשתן, טרי ולא מחומצן, שהתחלב עם הנוזל שביוגורט או בקוטג', מאפשרת ספיגה גבוהה שלו. משנכנס לגוף, שמן כזה שהוא מאוד לא יציב, תורם אלקטרונים לממברנות של תאים, מתקן את המעטפת שלהם ובכך מונע מהם להפוך לתאים סרטניים. אם לא נוצרים כל הזמן תאים סרטניים חדשים, לעיתים קרובות הגוף מתגבר על תאי הסרטן הקיימים, או שהם מתאבדים בדרך של אפופטוזיס.
כימיקלים בעלי מטען חיובי אלו יכולים גם לפעול כקולטנים המאפשרים לחיידקים או פיטריות שמרים לייצור סביב עצמם מעטפת הגנה ביולוגית ששומרת עליהם מפני חיסול ע"י כדוריות דם לבנות לסוגיהן. כך, חיידקים אלו נעשים גם עמידים לאנטיביוטיקה לכל סוגיה.
איך ניתן לנטרל רעלים כאלו
הצעד הראשון לניטרול פעולתם של כימיקלים אלו הוא להחזיר לפעולה תקינה את אוכלוסיית חיידקי חומצת החלב שבמערכת העיכול. למעשה, מספרם של חיידקי חומצת החלב במערכת העיכול רב עד פי 10 יותר מהכמות של תאי הגוף של האדם. מהיותם כ-90% מכלל התאים החיוביים המהווים את גוף האדם או פועלים בשיתוף איתו, יש להם יכולת רבה ביותר לנטרל רעלים, כולל
כימיקלים זרים ולמנוע את כניסתם לצינורות הלימפה ולאיברים פנימיים. התרבות שלהם מעלה בצורה דרמטית את יכולת המערכת החיסונית של הגוף להתגונן בפני חיידקי מחלות, קנדידה ולשם סילוק רעלים מתוכו. ריבוי של חיידקים חיוביים כאלו נמצא תורם רבות לריפוי מחלות קשות כמו דלקת חריפה של הלבלב, הפטיטיס כרוני, לריפוי ניתוחים בבטן, לעזר אחרי השתלת כבד וכנגד הסתיידויות אנומליות באיברים שונים.
עידוד פלורת המעיים מפחית במידה רבה את עומס הכימיקלים המזיקים בגוף ובכך עוזר לריפוי שחלה פוליציסטית, גידולים פיברוציסטיים בשד וסרטן שד. מגורים בקרבת אזורי תעשייה פולטי רעלים או שטחי חקלאות קונוונציונאלית מרוססים הם מתכון בדוק לריבוי תחלואה בסרטן מאותם סוגים הקשורים בכימיקלים בעלי המטען החיובי. שיטות טיפול של כימותרפיה לסרטן רק מוסיפות לעומס הרעלים בגוף. אין הן מונעות כניסה של חומרים מזיקים מעשה ידי אדם. דרך הרבה יותר מועילה היא להרבות עד כמה שניתן את אוכלוסיית חיידקי המעיים החיוביים – הם אלו שיעשו את המלאכה ויאוששו את המערכת החיסונית של הגוף. לא יעזור כאן איזשהו חומר בודד או טיפול שנועד לחסל את חיידקי המחלות ופיטריות השמרים אלא רק טיפול שישקם וירבה את אוכלוסיית חיידקי המעיים עד לרמה מלאה ולמלוא יכולתם להגן על הגוף.
כיום מרבים לדבר על הערך הבריאותי של יוגורטים ביו. מבלי להיכנס לשאלה על התועלת הבריאותית שלהם, צריכת יוגורטים מעולם הצומח תעשה את המלאכה הרבה יותר ביעילות. ינתן בזאת פירוט איך להכין יוגורטים צמחיים. הטוב מכולם הוא יוגורט משקדים, אבל ניתן לשלב איתו, מדי פעם, גם יוגורטים של שומשום או אגוזי אלסר (לוז).
הכנת יוגורט צמחי
יוגורט צמחי הוא מזון קל לעיכול. חלק ניכר מן החלבונים שבו התפרקו לחומצות אמיניות וחלק מן השומנים לחומצות שומן. יוגורט עשוי משקדים מכיל בעיקר חומצות שומן חד בלתי-רוויות, יוגורט עשוי משומשום מלא, חמניות ואגוז (לוז) מכיל חומצות שומן חד בלתי-רוויות וחומצות שומן אומגה-6 והוא פחות מומלץ. מזון זה חשוב ביותר לחידוש הפלורה של המעיים, להורדת כולסטרול, נגד קנדידה, עצירות ולטיפול במחלות שונות .
כמויות: לוקחים כוס אחת מאחד מן המוצרים הבאים: שקדים, או אגוזי אלסר, או שומשום מלא, או חמניות קלופות. יש אפשרות להכין גם תערובות. מדובר על כוס לפני ההשריה. יש לדאוג שהאגוזים יהיו טריים ולסלק זרעי חמניות שבורים.
דרך ההכנה: יש להשרות שקדים ואגוזי אלסר כ-15 שעות, שומשום וחמניות כ-8 שעות. אחרי ההשריה, את השקדים קולפים אחרי חליטה במים רותחים למשך דקה וחצי או שתיים. אם רוצים להכין יוגורט משקדים לא מושרים, יש לחלוט במים רותחים כ-3 דקות.
אחרי החליטה קולפים את השקדים על-ידי לחיצה. בשעת הקילוף מומלץ ללבוש כפפה מגומי עבה על היד הקולפת. הציאניד שבקליפות השקדים עלול להזיק לעור. מדי פעם ש להוציא מהמים הפושרים חופן שקדים ולקלוף אותם. שמים את השקדים הקלופים, השומשום, החמניות, האגוזים או הגרעינים בבלנדר ומוסיפים מים טהורים, בלי כלור ובלי פלואוריד, רצוי מים מינרליים, עד מעט יותר מגובהם. מפעילים את הבלנדר כ – 2-3 דקות ובהדרגה מוסיפים עוד מים, לאט לאט, עד שהבלנדר מלא והכל הופך לחלב. כעת מוסיפים חיידקי חומצת חלב ומפעילים את הבלנדר מספר סיבובים מועט. לאחר מכן, יוצקים לצנצנות זכוכית בינוניות ואפשר להוסיף עוד מים מינרליים לשם דילול. רצוי בשבועיים הראשונים להכין יוגורט, כאשר בפעם הראשונה שמים כתוספת חיידקים 2-3 כפיות של יוגורט ביו של חלב ובפעמים הבאות משאירים עד רבע כוס מהיוגורט הצמחי הקודם כמחמצת. כך התסיסה מהירה יותר. יוגורט הביו מכיל סוג אחד של חיידקי אצידופילוס. אחרי שבועיים שלושה, יש לרוקן את התכולה של 3-4 כמוסות של אצידופילוס המכילות מספר סוגי
חיידקים לתוך החלב הצמחי, ולערבב בבלנדר זמן קצר.
את הצנצנות שמים בחימום. בקיץ אפשר לסגור אותן, לא הרמטי, ולהעמיד אותן על חלון מול השמש. בחורף אפשר להשקיע אותן בסיר עם מים בחום של מעט יותר מ-40 מעליות ולשמור על חומם. יש להקפיד שהיוגורט לא יתחמם מדי עד כדי קטילת החיידקים. עם חימום לא מספיק החמצת החלב הצמחי תתארך זמן רב.
אחרי 5-8 שעות, החלב הצמחי תוסס ונהיה חמוץ. זהו יוגורט צמחי. מידת החמיצות שלו צריכה להיות כמו זו של יוגורט של חלב ואפילו יותר. אז הוא ראוי למאכל. ניתן לשומרו בקירור יומיים – שלושה.
מומלץ לשתות הרבה מים עם תחילת צריכת היוגורטים הצמחיים וכן לקחת תכשירים של גדילן שיעזרו לכבד לסלק רעלים מהקנדידה
והפרזיטים שמתים בגוף. גם לציטין, או כולין ואינוזיטול עוזרים לכבד בפעולת סילוק הרעלים שלו. לכליות עוזרים מיץ חמוציות (קרנברי), מיץ נוני וכן קואנזים קיו-10. בתקופה הראשונה לא מומלץ להכין יוגורט ממספר גזעים של חיידקים, כדי לא להכביד על הכבד שנאלץ לסלק רעלים בכמות מופרזת בבת אחת.
יוגורט צמחי מזין מאוד, מכיל חלבון וקלוריות ועוזר לשמור בפני הידלדלות הגוף הנגרמת ממחלות קשות. חיידקי האצידופילוס חשובים ביותר, גם להורדת כולסטרול, גם כנגד מחלות מעיים כולל מחלה קרוהן, גם לחולי סרטן ולמען הבריאות בכלל.