כיצד ניתן לספק לגוף הגנה מפני פגיעות ב-DNA
כיום, מרבית האנשים חשופים בקביעות לגורמים שפוגעים ב- DNA. גורמים כאלו הן קרינות, מוצרי פלסטיק מסוימים, עישון סיגריות, כימיקלים במשקאות קלים, קוטלי חרקים ועוד – כולם פוגעים ב- DNA. פגיעה כזו חושפת את האדם לבעיות בריאות רבות. לתאים אין די חומרים, כך שהגוף לא יכול לבנות תאים חדשים בריאים. הנזק יכול לעבור לצאצאים וגם לדורות הבאים. למרבה המזל, ל- DNA יש יכולת לשקם את עצמו. יינתנו בזאת מספר דרכים שתעזורנה לתיקון זה של ה- DNA.
כלורלה: זוהי אצת מים מתוקים עשירת כלורופיל שעוזרת לגוף לסלק מתוכו חומרים מזיקים כמו מתכות כבדות, דיוקסין וקוטלי חרקים. זוהי פעולה חשובה משום שחלק מחומרים אלו הם הראשונים להזיק. מחקרים רבים הראו שכלורלה עוזרת לשיקום הדם, גם בזכות הכלורופיל שיש בה, שכמותו בכלורלה רבה במיוחד. הכלורופיל דומה בהרכבו להמוגלובין שבדם של אדם בריא. כשכוללים כלורלה בתפריט אפשר להוסיף לה, לשיפור הטעם, מעט מיץ או רסק של תפוחי עץ.
הצמח ציפורני חתול (Cat`s clow): זהו צמח השונה מהצמחים הגדלים בארץ מהסוג ציפורני חתול (קלנדולה). מוצאו של צמח זה הוא בפרו ושם מטפלים בעזרתו בסרטן ולשם תיקון פגיעות ב- DNA ולמניעת נזק נוסף. בניסוי עם בני אדם נמצא שבקרב אותם המשתתפים שצרכו את הצמח רק 8 שבועות, נמצא תיקון רב ב-DNA .
על צריכת מזונות לא מבושלים דובר רבות בעיתוננו. מבין צמחים אלו, לכרוביים יש יכולות מיוחדות לתיקון נזקים ב-DNA. הם מכילים כמות משמעותית של גופרית התורמת לשיקום ה-DNA. יש בהם חומרים בשם 3-אינדולים, שעוזרים לבניית חלבונים משקמי DNA, כמו 1BRCA ו-2BRCA. חלבונים אלו גם מדכאים תאי סרטן. בני משפחת המצליבים מכילים גם חומר בשם סולפורפן, שעוזר לייצור בגוף אנזימים מנטרלי רעלים.