פולאטה וחומצה פולית אינן זהות
רבים משתמשים בשמות פולאטה וחומצה פולית כאילו הן אותו חומר. הן לא. פולאטה היא הצורה הטבעית המלאה המצויה במזון של הויטמין המכונה גם 9B. היא מכילה מספר איזומרים המחזקים את פעולתה המועילה. חומצה פולית פותחה במעבדה בשנות ה-40. אין ויכוח על כך שהצורה הטבעית יותר יעילה ויותר בטוחה.
פולאטה מצויה במזונות רבים. הכמויות הרבות ביותר שלה נמצאות בירקות עלים שונים כמו תרד, כרוב עלים ובברוקולי. היא מצויה גם בדגנים וקיטניות ובכמויות מסוימות גם בפירות כמו תאנים, הדרים, אבטיח, מלון ובננה.
שמרי בירה מיובשים טבעיים אף הם ספק טוב. אבל, יש חברות ש"מעשירות" את שמרי הבירה המיובשים שלהן בחומצה פולית. לפני שקונים שמרי בירה מיובשים יש לקרוא את האותיות הקטנות. בסך הכל, לאדם דרושה כמות של מספר מק"ג פולאטה ליום. ויטמין זה דרוש למטבוליזם של החלבונים, לאחזקת DNA במצב תקין – כך תהיה יותר הגנה בפני מחלות. זהו ויטמין מסיס מים – הכמות שלו שאינה מנוצלת מופרשת עם השתן. אבל, משום כך הוא לא נאגר טוב בגוף. פולאטה היא תרכובת לא יציבה שנהרסת בבישול, לכן
חשוב ביותר, מכל הסיבות, לאכול כמה שיותר מזון לא מבושל, אורגני, טרי ומגוון, עם ירקות עלים מכל הסוגים.
הפולאטה עוזרת ליצירת כדוריות דם אדומות וכהגנה מפני סוגי סרטן רבים, נגד מחלות ריאה, אוסטיאופורוזיס, ניוון מקולרי גילי, דיכאון ומחלת אלצהיימר.
לסיכום, הטבע יודע טוב יותר מאיתנו בנושא של רכיבי תזונה. חומצה פולית פחות מזינה ופחות טובה מפולאטה. אז, כאשר מכינים מזונות חסרי ערך תזונתי כמו לחם לא מלא, אורז מלוטש ומיני מאפה ו"מעשירים" אותם עם חומצה פולית, אין בכך די תועלת.
לנשים הרות או כאלו המתעתדות להיכנס להריון נותנים תוספי חומצה פולית. נושא זה חשוב ביותר מאחר והיא עוזרת למנוע הולדת ילדים עם שידרה שסועה וכדומה. אבל, עדיף לתת פולאטה ולא להזניח נושא חשוב זה. העשרת מזון האישה ההרה עם חומצה פולית אומנם מונעת מצבי שדרה שסועה, אבל יכולה לגרום לרגישות יתר של הילדים לאסתמה. לכן, חשוב ביותר לתת את הצורה הטבעית, פולאטה. אם נוטלים תוספי מזון, חשוב שתהיה בהם פולאטה ולא חומצה פולית.