מזונות גורמי הרזייה
יש מזונות שעצם פעולת העיכול שלהם מצריכה יותר קלוריות ממה שהם מספקים. ממזונות אלו אפשר לאכול כמות רבה ובכל זאת לא תהייה שום עליה במשקל. עם זאת, למרות שאין בהם עזר מבחינת קלוריות, הם מכילים פיטונוטריינטים חשובים שתומכים בבריאות. מאמר זה יסקור חלק ממזונות אלו. כאשר אוכלים אותם יש הרגשת מלאות בקיבה ואז נשלח למוח איתות שמורה להפסיק לאכול.
זוהי גם אחת הסיבות לכך ששתיית כוס מים לפני ארוחה מקטינה את כמות האוכל הנאכל עד להרגשת מלאות – כך אוכלים פחות ויורדים במשקל. גם אכילת תפוח לפני ארוחה תעזור. בתפוח יש אמנם קלוריות אבל גם הרבה נוזלים – כך אוכלים פחות. למעשה, המשותף לכל המזונות עם מאזן אנרגיה שלילי הוא שהם מכילים הרבה מים ופחות חומר מוצק. סלרי הוא דוגמה של מזון כזה. למעשה, כל מזון מכיל קלוריות, אבל יש כאלו שעצם אכילתם, עיכולם והטמעתם הגוף שורף יותר קלוריות ממה שהם מספקים. ככל שהמזון מטבעו מכיל יותר מים, כך ניתן לצפות שהתרומה הקלורית של אכילתו תהייה שלילית. תינתן בזאת רשימה של 5 מזונות כאלו על פי רפואה סינית.
סלרי
כוס גבעולי סלרי (120 ג') מכילה רק 19 קלוריות וצריכתו דורשת יותר קלוריות ממה שהוא מספק. מצד שני, יש בו איכויות אנטי דלקתיות רבות עוצמה. אחד מן החומרים שבו, אפיגנין, מצמצם סיכון לסרטן השחלות.
אם אדם רוצה להרגיש יותר שבע אחרי ארוחה כזו, עליו לאכול את הסלרי עם רוטב טבעי כלשהו.
חסה, בצל וירקות עלים
חסה מעיקרה היא מים כלואים בצמח. כוס עלי חסה מכילה רק 8 קלוריות – כדי לעכל אותה דרושות הרבה יותר קלוריות. ממנה לעולם אי אפשר להשמין. בצל אמנם מכיל יותר קלוריות, 54 לכוס בצל יבש, אבל הוא
עשיר בחומרים עם תכונות מרפא, גם כנגד סרטן.
למעשה כל הירקות הירוקים בסלט הם עם מאזן קלוריות שלילי, אבל אם אוכלים אותם עם הרבה שמן התמונה משתנית. כמו כן כל הרטבים שאינם לגמרי טבעיים מכילים חומרים שעדיף לא לאכול אותם.
אצות ים
אצות ים אף הן מזון קלורי שלילי. מדובר על אצות ים טריות, או אצות מיובשות
שעברו השרייה במים, אך לא אצות מיובשות. כך, הן מכילות הרבה מים ויש להן מאזן קלורי שלילי. הן דלות קלוריות וגורמות להרגשת מלאות בבטן. היודן והמינרלים האחרים שבהן חשובים מאוד לבריאות.
מלפפונים כבושים
כוס מלפפונים כבושים מכילה רק 16 קלוריות. אכילתם כחלק מסלט ועם מעט חומץ תפוחים מומלצת ביותר. לשם הכנתם משתמשים גם בשמיר – אף הוא מזון דל קלוריות. יש לצרוך רק מלפפונים כבושים שנעשו ללא כימיקלים כלשהם. כרוב כבוש אף הוא מזון שמאוד תומך בבריאות. שני מזונות אלו מעשירים את אוכלוסיית חיידקי המעיים.
אשכוליות
אשכולית איננה מזון עם ערך קלורי שלילי, יש בה 74 קלוריות לכוס. אבל, היא מכילה פיטוכימיקל בשם נרינגינין, הנותן לאשכולית את טעמה המריר, והוא מגביר את יכולת הכבד לפרק שומנים. כך, במקום ששומנים יאגרו בגוף הם מספקים קלוריות. מאמר חשוב בנושא זה פורסם לאחרונה בעיתון המקצועי PLoS ONE
הנרינגינין מפעיל שני חומרים בגוף שגורמים לתהליך דמוי צום. בתהליך זה הכבד מפרק פחמימות ושומנים כמו בדיאטה קטוגנית המגבירה שריפת שומנים בגוף.
מומלץ להוציא את הגרעינים מן האשכולית ולאחר מכן לרסק אותה בבלנדר , אבל רק עם הקליפה הלבנה שלה – כך מקבלים את מירב הכמות של הנרינגינין שבה. שתיית
מיץ האשכוליות לא מספקת את אותה התועלת ועוד פחות מכך אם הוא מפוסטר.
יש חשיבות לצריכת מלח ים. רק מלח ים המכיל את כל המינרלים שבים תורם לבריאות. לעיתים קרובות, הרבה מקרים של להיטות לאכילה נגרמים מחוסר מינרלים. כל חיות היבשה זקוקות לכמות מה של מלח כספק מינרלים מן הים. השלמת חסר כזה תמתן את הרעב. מצד שני, מרבית האנשים צורכים עודף של מלח
ובייחוד צריכים מאוד להיזהר בכמות המלח שהם אוכלים אלו הסובלים מיתר לחץ-דם המושפע ממלח. יש להיוועץ ברופא. מלח הימלאיה אף הוא יכול לספק את המינרלים הנדרשים. עדיף לצרוך כמות מועטה של מלח ים וגם עם מלח ההימלאיה אין להפריז.
נסקרו בזאת סדרת מזונות עם מאזן קלורי שלילי ובנוסף הצורך במלח לשם הוספת מינרלים לתפריט.
למעשה, מי שעובר לתפריט של 100% אוכל לא מבושל או משהו מקורב לזה, עד מהרה ירגיש שהוא חוזר למשקל האידיאלי שלו שמותאם לגודל הגוף שלו, בלי לספור קלוריות ובלי למדוד כמויות. צריכת תפריט של מיצים ומעט ירקות, חיים או מאודים, במשך שבוע, הוא אחד מן האמצעים לניקוי הגוף.