מזונות המגנים מפני נזקי קרינה סלולארית
הדרך היותר טובה להתגונן בפני קרינה סלולארית היא לא להשתמש במכשירים אלו. אבל, לא תמיד זה אפשרי. מסתבר שיש מספר מזונות שמצמצמים את הסיכון לנזקי קרינה זו. מזונות אלו הם תפוחי עץ, זרעי חמניות וכוסמת.
אנשים חשופים לקרינה סלולארית ואלקטרומגנטית מטלפונים ניידים, מחשבים, קווי מתח חשמלי, טיסה ותנורי מיקרוגל. קרניים כאלו שעוברות גם דרך הגוף גורמות לנזק על-ידי יצירת רדיקלים חופשיים. פגיעות קשות יותר של קרינה כמו חשיפה לרדיואקטיביות שמקורה בכורים אטומיים יכולה לגרום לכוויות קשות ולמוות.
תזונה כמו תפוחי עץ, זרעי חמניות וכוסמת מנקים מהגוף את נזקי הקרינה. במזונות אלו יש פקטין שנקשר לשאריות של תאים שנפגעו ומסלק אותם מהגוף. מיץ ירק חיטה, כלורלה
בזרעי פשתן, עוזרות לבנייה מחדש של תאים שניזוקו. אמבטיות עם מי ים או עם סודה לשתייה אף הן מנקות את הגוף מרעלים, כולל משאריות חומרים שנוצרו מנזקי קרינה. לאצות ים ולרוטב מיסו יש גם כן תועלת רבה לטיפול באנשים מנפגעו מקרינה, כפי שהייתה ביפן ובכור בצ'רנוביל.