פירות גרגרים מצמצמים סיכון למחלת פרקינסון
פירות גרגרים מוכרים כפירות עם איכויות בריאותיות רבות. צריכה קבועה שלהם מצמצמת במידה רבה סיכון ללקות במחלות שונות. מסתבר שצריכתם מצמצמת גם את הסיכון ללקות במחלת פרקינסון. מחקר בנושא זה פורסם בעיתון המקצועי ScienceDaily. במחקר שהופיע שם סוכם מעקב אחרי מצב הבריאות של 130,000 גברים ונשים והקשר בין כמויות פירות הגרגרים שהם צרכו לבין תחלואה במחלות שונות, כולל מחלות נוירולוגיות. פירות כאלו מכילים רמה גבוהה של פלוונואידים ופרואנטוציאנינים. אלו הם פיטוכימיקלים בעלי יכולת נוגדת חימצון רבת עוצמה והם מוכרים כבר מזמן כמצמצמי סיכון ללקות בסרטן לסוגיו. מסתבר שהם עוזרים גם לצמצם סיכון בפני מחלות נוספות ובכללן מחלת פרקינסון.
המחקר הנסקר במאמר זה נערך ע"י דר' קסיאנג גאו, בבית-הספר לרפואת הציבור באוניברסיטת הרוורד, ארה"ב. במהלך 20 שנות מחקר, צוות החוקרים בדק מתאם בין שכיחות אכילת פירות גרגרים לסוגיהם לבין תחלואה במחלת פרקינסון. במהלך שנות המעקב הם מצאו שבקרב אותם 20% מבין המשתתפים שאכלו את הכמות היותר רבה של פירות גרגרים, הסיכון ללקות במחלת פרקינסון היה ב-40% נמוך יותר לעומת אצל
כל האחרים. ממצא זה היה קיים גם בקרב גברים וגם בקרב נשים. קשר כזה נמצא גם בין צריכת אנטוציאנינים כמות שהם לבין תחלואה במחלת פרקינסון.
לדברי החוקרים, זהו המחקר הראשון מסוגו בעולם שבדק קשר בין אכילת פירות גרגרים לבין תחלואה במחלת פרקינסון. פלוונואידים, ובייחוד הקבוצה מתוכם המכונה אנטוציאנינים, הם אלו שנמצאו במחקר זה עוזרים במידה רבה.
מחלת פרקינסון שכיחה יותר בקרב עובדים במפעלים המייצרים קוטלי חרקים. מאמר בנושא זה פורסם בעיתון המקצועי Archives of Neurology. ובאינטרנט:
מחקר נוסף שפורסם בעיתון המקצועי BMC Neurology מצא קשר כזה של שכיחות גבוהה יותר של מחלת פרקינסון בין אלו הנחשפים יותר לחומרים קוטלי חרקים המצויים בשימוש בדירות של אנשים.
מחסור בויטמין D נמצא אף הוא קשור לריבוי תחלואה במחלת פרקינסון. מאמר בנושא זה פורסם בעיתון המקצועי Archives of Neurology