פירות וחלקם בתפריט של מזון לא מבושל
אנשים רבים סובלים מקנדידה ואם הם מעוניינים לעבור לתפריט של 100% אוכל לא מבושל, בהכרח יהיו בתפריט כזה הרבה פירות. הדעה המקובלת כיום היא שאכילת פירות, כמו גם מוצרים אחרים מכילי סוכר, מעודדת צמיחה מוגברת של קנדידה. מסתבר שהדברים לא כל כך פשוטים. פירות אינם מקבילה לממתקים ומזונות אחרים מכילי סוכרים.
הקנדידה היא חלק בלתי נפרד מאוכלוסיית המיקרואורגניזמים בגוף ולה יש תפקיד חשוב ביותר – היא נמצאת גם במחזור הדם ושם היא צורכת את עודפי הגלוקוז שבדם. כך, למעשה היא מגינה על האדם מפני סוכרת. כאשר אדם אוכל פירות, תוך דקות ספורות חלה אצלו עלייה ברמת הסוכר בדם. במצב כזה, הלבלב מפריש אינסולין ובעזרת המינרל כרום שבדם נכנס הסוכר שבדם לתאים.
אם האדם אוכל תפריט עשיר בשומנים, תפריט כזה מכביד על הלבלב וגורם לו להפריש פחות אינסולין. אז, רמת הסוכר בדם עולה. הכמות של קנדידה המצויה בגוף מותנית באופן ישיר בכמות הסוכר שבדם. אם יש עלייה ברמת הסוכר אבל גם מספיק אינסולין, אוכלוסיית הקנדידה נמצאת בשיווי משקל מול אוכלוסיית החיידקים הטובים, כל שמרי הקנדידה העודפים מתים עד מהרה ונותרת אותה כמות שמשרתת את הגוף. אם, כתוצאה מאכילת עודפי שומן, הלבלב לא מייצר די אינסולין, נותרת בדם כמות גבוהה מן הדרוש של סוכר ואז אוכלוסיית הקנדידה משגשגת והאדם סובל מכך.
לשם שליטה על מצב זה כך גם גורסת רפואה סינית, ניתן לאכול כמות רבה של פירות ובלבד שתוגבל צריכת המזונות מכילי השומן. חשוב שמזונות כאלו יספקו את חומצות השומן ההכרחיות, הן מקבוצת אומגה-3 והן מקבוצת אומגה-6. זאת ניתן להשיג על-ידי אכילת זרעי פשתן טחונים הנאכלים מיד אחרי הטחינה וגרעינים, שקדים ואגוזים לסוגיהם, גם אבוקדו, שמן זית ושמן קוקוס – הכל לא בהפרזה ולא קלוי.
במאמר באנגלית, שתמציתו נתונה בזאת, מדובר על 10% קלוריות ממקור של שומן. עם תפריט שכולו או רובו מזון לא מבושל, לא נראה לי שזה מעשי. אותה כמות של אגוזים וגרעינים הדרושה להספקת מנת החלבון
תתרום יותר מ-10% מכלל הקלוריות היומיות שאדם אוכל. מאחר ועם תפריט של מזון לא מבושל, המקור העיקרי של פחמימות הוא פירות, זה נראה די סביר לאכול הרבה פירות ביום, ובלבד שהם יהיו אורגניים. מעבר לתפריט כזה צריך להיות הדרגתי. יש דעות שגם אם האדם אוכל 85% עד 90% אוכל לא מבושל, הוא יכול להגיע לאותם הישגים שיש בתפריט של 100% אוכל לא מבושל.
תפריט כזה צריך לכלול ירקות, נבטים ונבטוטים, פירות, אגוזים, גרעינים ושקדים לא קלויים, אבוקדו, קוקוס, אצות ים, אגוזי ברזיל וצמחי בר אכילים. יש אפשרות גם לאכול תירס (אורגני) צעיר בקלח, וכן בטטה לא מבושלת מגוררת דק. בחורף יש בארץ
מגוון רחב של צמחי בר אכילים. מי שנצמד לתפריט כזה, תוך תשומת לב לבל יחסרו לו ויטמין 12B, ויטמין D ובמקרים רבים גם תוספי מזון שונים אחרים, אחרי עבור מספר חודשים הוא מתחיל לחוש בשינוי רב, הן בהרגשתו והן מבחינת מראהו החיצוני – יותר צעיר ויותר רענן ממה שהוא היה קודם לכן.
תמיד יש לזכור שאם חסר משהו מבחינת תנאי החיים האופטימאליים, כמו רכיב תזונה, או אם חיים באזור של זיהום אויר, ריסוסי חקלאות, קרינות ועוד, אין אדם יכול לצפות לאותם הישגים שיהיו לאדם שגר בסביבה נקייה יותר. אותו גורם מגביל אינו ניתן להחלפה עם גורם אחר. הישגים יהיו, אבל פחות.