נזקי הנדסה גנטית עוברים את כל המשוער
אחת מן ההוכחות היותר חותכות לגבי הסכנה שבמזון מהונדס היא שכאשר נותנים ממנו לבעלי חיים ולידו מוגש גם מזון טבעי, תמיד הם יעדיפו את תזונה הטבעי. יש חיות שיעדיפו לגווע ברעב ולא לאכול את המזון המהונדס, מאחר ובחושים שלהם הם מודעים לסכנות שלו.
כיום מתגלים יותר ויותר נזקיו של "מזון" זה. אחד מהם הוא עקרות. ברוסיה נערך מחקר על אוגרים, מחקר שהוכיח בצורה חותכת שמזון מהונדס, מחסל בדור השלישי את הקיום של אותם יצורים שניזונו ממנו וזאת עקב עקרות. המחקר נערך עם אוגרים שקיבלו 4 תפריטים שונים. קבוצה אחת קיבלה מזון ללא סויה בכלל. קבוצה שנייה קיבלה מזון עם סויה לא מהונדסת. קבוצה שלישית קיבלה מזון עם סויה מהונדסת גנטית וקבוצה רביעית קיבלה תפריט דומה, אבל עם כמות רבה יותר של סויה מהונדסת לעומת הכמות שניתנה בקבוצה השלישית.
בהשתמשם באותה סויה מהונדסת, שמהווה 90% משטחי גידול הסויה בארה"ב, ניתנה הזנה זו לאוגרים ולגוריהם במשך שנתיים, שלושה דורות. עם תחילת המחקר בדקו החוקרים 5 זוגות מכל קבוצה. לכל זוג היו 7-8 המלטות, סך-הכל 140 בעלי חיים. בהתחלה הכל התנהל כתקנו אבל בעיות החלו כאשר עמדו לברור זוגות למחקר הדור השני. לאלו שקיבלו מזון מהונדס הייתה גדילה איטית יותר והם הגיעו לבגרות מינית מאוחר יותר מן הנורמאלי. בדור השני היו 39 המלטות:
בלי סויה – 52 גורים
עם סויה רגילה – 78 גורים.
עם סויה מהונדסת – 40 גורים.
בקבוצה זו התמותה הייתה 25% לעומת 5% אצל אלו שהוריהם לא קיבלו מזון מהונדס. למעשה, בדור השלישי רק זוג אחד מהמהונדסים העמיד 16 וולדות, חמישה מתוכם מתו. להוציא זוג אחד, כל הוולדות בדור השלישי היו עקרים. אבל זה לה היה סוף הסיפור. צמחו להם שערות בתוך הפה. החוקרים מעולם לא נתקלו בתופעה כזו!
בשנת 1996 ניתנה רשות לגדל בארה"ב סויה, תירס וכותנה מהונדסים. שנה אחרי זה הורשה לגדל גם קנולה מהונדסת.
לבני אדם יש תוחלת חיים הרבה יותר ארוכה מאשר לחיות הניסוי – עדיין אין אפילו דור אחד שגודל מלכתחילה על מזון מהונדס. אבל, אם זה ימשך, הנכדים יהיו עקרים! עד כה הוגשו לממשל בארה"ב בקשות לאשר 800 מוצרי מזון המכילים גידולים מהונדסים. זוהי פגיעה קשה בבריאות ובסביבה גם יחד. כרגע, לא נראה שהממשל שם מתכונן לבלום את הדרך הזו אל התהום. גם בממשל וגם בבתי המשפט יש אנשים שהם עצמם עבדו אצל
חברת מונסנטו המייצרת את מרבית הזרעים המהונדסים בעולם.
אחרי סויה וחיטה, אספסת היא הצמח השלישי מבחינת שטח גידולו בארה"ב. לגביה, המצב אפילו גרוע יותר. זהו צמח רב שנתי המופרה ע"י דבורים. כך, ההפצה של השינוי הגנטי יכולה להתפשט למרחבים גדולים יותר. המצב הוא שבארה"ב, יש חוקרים מטעם משרד החקלאות שבדקו את הנזקים של מזון מהונדס, אבל משרד החקלאות שם לא מאמץ את תוצאות המחקרים של עצמו.
נזק נוסף נגרם עם השימוש בקוטל העשבים ראונדאפ. חומר זה, כמו הזרעים המהונדסים, מיוצר ע"י חברת מונסנטו. בניגוד למה שהם סיפרו לקהל הרחב שעם זרעים מהונדסים יהיה צורך להשתמש בפחות קוטלי עשבים, השימוש בראונדאפ הכפיל את עצמו מאז שנת 2005. ראונדאפ מכיל חומר כימי בשם גליפוסט שפוגע קשות בחיים הביולוגיים בקרקע. המחקר שמצא זאת נעשה ע"י חוקר, דר' קרמר, ממשרד החקלאות האמריקאי – אך הם מתעלמים ממנו. לפי המחקר שלו, יש הוכחות שגליפוסט גורם לבעיות האלו:
* הוא פוגע בחיידקים מועילים בקרקע ובכך מגביר את הסיכון למחלות צמחים.
* הוא מפריע לקליטת חומרי הזנה על-ידי הצמחים.
* מפחית קליטת חנקן מהאוויר על-ידי קיטניות.
* מקטין את יבול הצמחים יותר ממה שציפו.
נזקים לבעלי חיים שאכלו מזון מהונדס נתגלו לא רק באוגרים. באקדמיה המדעית ברוסיה נערכו מחקרים שמצאו נזק ועקרות אצל חולדות שאכלו מזון מהונדס כבר בדור השני, עם תמותה של 50% ועד 55% מן הוולדות. מחקר זה הושתק על-ידי אנשים מהצמרת של המכון וכל המסמכים הושמדו. מישהו שם אמר: אולי זו דרך להתמודד עם ריבוי האוכלוסין על-פני כדור הארץ…
בדיקות DNA שנעשו לחולדות שניזונו במזון מהונדס מול קבוצת בקורת, מצאו שינויים מדאיגים בגנום. זה לא רק נזק זמני – זה שינוי לדורי דורות. הדרך היחידה להלחם במזון המהונדס היא עם חרם צרכנים בארה"ב, המזונות שלגביהם יש לבדוק ולקנות רק כאלו הבטוחים מהנדסה גנטית הם אלו: סויה תירס זרעי כותנה לשמן שמן קנולה סוכר מסלק סוכר פפיה מהוואי מספר זני קישוא זוקיני קישוא חורפי מהזו קרוקנק. היותר נפוצים הם סויה ותירס.
בארה"ב פורסמה רשימה של 22 חברות שמוכרות מזונות ללא הנדסה גנטית, מאות סוגי מזון כאלו. באירופה אסור לגדל ולמכור מזון מהונדס. זה קרה בעקבות לחץ של דעת הקהל. בישראל, מאחר ומרבית השיווק של ירקות ופירות הוא לאירופה, למיטב ידיעתי לא מגדלים פה צמחים מהונדסים. אבל, מי שהולך לקנות מוצרי סויה, תירס מיובא ושמן קנולה, חשוב שיקנה רק כאלו המוגדרים כאורגניים.