צמח העוזרר עוזר במצבי אי ספיקת לב קלה עד בינונית
פירותיו, עליו ופרחיו של עץ העוזרר משמשים כתרופה לחיזוק הלב במצבי אי ספיקה קלה עד בינונית כבר כ-2,000 שנים. בארץ מצויים שלושה מיני עוזרר הגדלים בר – עוזרר קוצני, עוזרר חד-גלעיני ועוזרר אדום. עוזרר קוצני הוא שיח או עץ בעל פירות בצבע צהוב. הוא גדל בחורשים, במרבית אזורי הארץ ופירותיו מבשילים בחודשים אוקטובר-נובמבר. טיפוס התפוצה שלו הינו מזרח ים-תיכוני – מערב אירנו טורני. עוזרר חד גלעיני הינו עץ נדיר הגדל בחורשים בגליל העליון, החרמון והגולן. פירותיו אדומים והם מבשילים בחודש נובמבר. טיפוס התפוצה שלו הינו אירו-סיבירי. זהו צמח נדיר ביותר. עוזרר אדום אף הוא עץ נדיר הגדל בכרמל, גליל עליון והרי יהודה. פירותיו מבשילים באוקטובר – נובמבר.
העוזרר המוכר באירופה וארה"ב כצמח מרפא הוא מין בוטני אחר של סוג זה ופירות עוזרר מיובשים המובאים מחו"ל הינם ממין זה. על כל פנים, לכל מיני העוזרר יש ערך בריאותי.
מוצרי הבריאות המופקים מעוזרר מורכבים מפירותיו, עליו ופרחיו המיובשים. יש בהם כמות ניכרת של פלוונואיד ושל אוליגומר של פרואנטוציאנידין. הוא נחשב לאחד מן הצמחים היותר מחזקים את הלב, עוזר לפעימות הלב וכמגביר אנרגיה. הוא עוזר גם להתאוששות אחרי התקף לב, בחזקו את שריר הלב ואת זרימת החמצן אל הלב. הוא בולם אנזימים המחלישים את הלב. בנוסף, הוא משפר גם את מחזור הדם, מפחית כמות כולסטרול ומסדיר לחץ-דם. הוא עוזר לשימור הקולאגן בגוף ומאוד עוזר לחולי ארטריטיס ולסובלים מכאבי מפרקים שונים. הוא גם מגן מפני פגיעת רדיקלים חופשיים, עוזר נגד נדודי שינה, מסדיר מחזור חודשי ופועל נגד היווצרות אבני כליה.
פעולתו איננה מיידית – דרושה נטילה שלו למשך חודש עד חודשיים כדי להתחיל לראות תוצאות. מנה אופטימאלית שלו בכמוסות של 180 מ"ג היא 2-3 כמוסות ליום ואם בתפזורת,
כצמח לתה – 4.5 עד 6 ג' ליום. לא מומלץ לנשים בהריון להשתמש בו.
אם כי זהו צמח בטוח מאוד, נטילת כמויות מופרזות שלו יכולה לגרום לסחרחורת, עייפות, גירודים, אריתמיות, בחילה, הזעה ורעידות.