ערכם הבריאותי של פירות אננס טריים
האננס הינו צמח בן משפחת הברומליים והוא היחיד בן משפחה זו שנחשב לצמח מאכל. פרחים רבים של הצמח מתאגדים ויוצרים את הפרי כפי שהוא מוכר. לפרי זה אין הבשלה מאוחרת, ברגע שהוא נקטף נפסקת הבשלתו. ניתן לזהות פרי בשל לפי ריחו יותר מאשר לפי צבעו. ריבוי שלו ניתן להיעשות על-ידי שתילת צרור העלים שבקצה הפרי. פרי האננס מאוד טעים, אבל זו איננה התכונה היחידה שלו. יש לו ערכים בריאותיים נרחבים.
אכילת פרי האננס עוזרת לעיכול ומקלה על מצבי דלקות מפרקים וסינוסיטיס. המיץ שלו קוטל תולעי מעיים וזה לא הכל. יש לו ערכים בריאותיים נוספים. בפרי האננס יש כמות רבה של מנגן. זהו מינרל חיוני לחוזק של העצמות והרקמות החיבוריות. בכוס אחת של פלחי אננס יש 75% מכמות המנגן היומית דרושה לאדם. יש בכך חשיבות מיוחדת עבור זקנים, אצלם העצמות פריכות ושבירות יותר מאשר אלו של צעירים.
בפרי האננס מצוי אנזים בשם ברומלין, אנזים שעוזר לפירוק חלבונים. פעולתו זו היא למעשה התרומה העיקרית שלו כעזר לעיכול. הברומלין מאוד עוזר נגד מצבים דלקתיים. אכילה קבועה של לפחות חצי כוס מפירותיו מדי יום מביאה להקלה רבה בכאבים הנגרמים מאוסטיאוארתריטיס. יש בו תועלת רבה גם בטיפול בדלקת מפרקים שגרונתית. הוא מאוד עוזר כטיפול אחרי ניתוחים. במצבים כאלו, הוא מצמצם דלקות ונפיחויות של אחרי הניתוח. טיפול עם ברומלין יעיל מאוד גם נגד כל מיני חבלות ספורט.
בהיות האננס עשיר בויטמין C ובזכות הברומלין שבו, הוא גם עוזר לסילוק ליחות מהגרון. במצבים של הצטננות ושיעול הוא מאוד עוזר לניקוי דרכי הנשימה. הוא מצמצם גם את קרישיות הדם ובכך עוזר למניעת יצירת סתמים בעורקים. הוא גם עוזר נגד בחילות מהן סובלות נשים עם תחילת ההריון. במצבים כאלו מומלץ לאכול ממנו ביחד עם מספר אגוזים. השילוב של ברומלין וויטמין C המצויים בפרי מאיצים את תהליכי הריפוי של הגוף. בזכות ויטמין C שבו אננס עוזר גם לבניית קולגן בגוף ולטיפול בבעיות שונות כמו הורדת רמות כולסטרול, ניצול טוב יותר של הברזל שבמזון והתמודדות בפני מחלות חיידקים ומחלות ויראליות שונות. הוא עוזר גם לבריאות הפה והחניכיים ומצמצם את הסיכון לסוכרת ולאירוע מוחי. תועלת זו נובעת רק מאכילת אננס חי וטרי. בשימורי אננס לא נותרים כמעט ברומלין וויטמין C.