פלפל אדום חריף – לא רק ללב
יש צמח תבלין אחד שראוי להרבה יותר תשומת לב וההערכה – צמח זה הוא פלפל אדום חריף. השימוש בתבלין זה די שכיח בארץ, אבל מסתבר שאין הוא רק תבלין, זהו צמח מרפא מן הדרגה הראשונה. יש חוקרים הטוענים שהוא היותר חשוב מבין צמחי המרפא המקובלים. הפלפל האדום החריף (פפריקה חריפה) מגביר את פעולתם של תבלינים אחרים, הוא, ממריץ את זרימת הדם, מנקה כלי דם ומשפר את חלוקת רכיבי התזונה השונים לתאים בגוף. הוא כשלעצמו חשוב ביותר למערכת הלב וכלי הדם.
יש סיבות רבות שבגללן חשוב לצרוך פלפל אדום חריף – יוזכרו בזאת חלק מהן.
1) הוא מחזק את פעולת הלב ומפחית במידה דרמטית נזק לשריר הלב שקורה בזמן התקף חסימתי. הטיפול במקרה כזה הינו ע"י יציקת כוס מים פושרים בהם המסו כפית פלפל אדום חריף על בית החזה, עוד לפני שמגיעה עזרה רפואית.
2) הוא משפר את זרימת הדם, מפרק סתימות בכלי הדם ומגביר ייצור של כדוריות דם אדומות.
3) עוזר לעיכול ואפילו עוזר לריפוי כיבי קיבה ותריסריון.
4) הוא ממריץ את פעולת הכבד ועוזר לריפוי בעיות בכיס המרה.
32
5) קוטל תאים של סרטן הערמונית ומכווץ גידולים.
6) נוגד דלקות ומרפא כאבים ארתריטיים.
7) עוזר לריפוי טחורים.
8) בטיפול חיצוני, הוא עוצר שטפי דם מפציעות קלות.
9) הוא מחלב טריגליצרידים ובכך הם מנוצלים טוב יותר על-ידי הגוף.
10) נוגד פיטריות ועוזר לסילוק רעלים מהגוף.
אילו פלפלים יש לבחור ?
חשוב לקנות אבקת פלפל חריף אורגנית ממקור אמין. אם קונים שתילי פלפל חריף, או פירות שלו, יש לחפש את הזנים הפחות חריפים – אין להתחיל להשתמש בזנים החריפים ביותר אלא רק אחרי פרק זמן ואם הם מתקבלים טוב על-ידי הגוף. אם קונים אבקת פלפל חריף אורגנית, מומלץ להתחיל עם רבע עד חצי כפית ובהדרגה לעלות. גבול עליון לשימוש הוא 3 כפיות ליום. יש המעדיפים לערבב את האבקה עם לימונדה. ערבוב שלה עם שמן קוקוס מאפשר לאכול אותה עם פחות הרגשת שריפה בפה.
בארה"ב יש מדד חריפות לפלפל, מידות של 40, 60 ו-90 יחידות. מומלץ להתחיל עם המוצר בעל המידה הנמוכה. הפלפל מכיל ויטמינים שונים ובהם ויטמיני C ו- E, מינרלים ובכללם מגנזיום ומספר רב של פיטוכימיקלים המחזקים את פעולת מערכות הגוף.