צריכה מוגברת של ירקות בזמן הריון מקטינה במידה רבה את הסיכון להולדת ילדים שיפתחו סוכרת מסוג 1
מתוך מחקר שנערך באוניברסיטאות גוטנבורג ולינקופינג בשוודיה, עולה שצריכה מוגברת של ירקות על-ידי נשים הרות מצמצמת במידה רבה את הסיכון שהילדים שלהם יפתחו בהמשך סוכרת מסוג 1.
זהו המחקר הראשון מסוגו המלמד על קשר בין צריכת ירקות על-ידי אמהות לבין הסיכון של ילדיהן לחלות בהמשך בסוכרת זו. במחקר זה, החוקרים בדקו רמות נוגדנים גורמי סוכרת 1 אצל 6000 ילדים בגיל 5 שנים והישוו נתון זה לדיווח של האמהות לגבי כמות הירקות שהן אכלו בתקופת הריונן. לצרכי מחקר זה, לא חושבו הכמויות של ירקות שורש כמו תפוחי אדמה, גזר וסלק שהנשים אכלו. במחקר נמצא שאצל אמהות שאכלו 3 עד 5 פעמים בשבוע סלטי ירקות, הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 1 אצל ילדיהם היה גבוה ב-70% יותר מן הסיכון שהיה לילדי אמהות שאכלו ירקות כל יום. נתון זה לא השתנה גם כאשר הובאו בחשבון משתנים אחרים. הירקות אותם הרבו הנשים לאכול בשלוש שנות המחקר היו עגבניות, כרוב, בצל, חסה ומלפפונים. התפריט העשיר בירקות נמצא מועיל גם מבחינות אחרות, בריאות טובה יותר ופחות מחלות נמצאו קשורים בהפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת כזו, אבל לא פחות מהם, אולי גם יותר מן הויטמינים המצויים בירקות יש חשיבות לפלוונואידים אותם מספקים הירקות. בארה"ב, כל שנה 13.000 ילדים מאובחנים כחולי סוכרת מטיפוס 1. מעניין מה קורה בישראל …