לתינוקות המוזנים עם תמיסת מזון כתחליף ליניקה יש סיכון פי 6 יותר להיות שמנים כבר בגיל 3
לפי מחקר שפורסם לאחרונה בעיתון המקצועי Pediatrics, לתינוקות הניזונים בהאכלה מבקבוק לפני גיל 4 חודשים במקום יניקה, שהוא גיל צעיר מדי לכך, יש סיכון פי 6 גבוה יותר להיות שמנים בגיל 3, יחסית לאלו שינקו והחלו לקבל הזנה נוספת עם מזונות מוצקים בגיל מאוחר יותר. מחקר זה נעשה במשותף במספר בתי חולים בעיר בוסטון וסביבותיה, ארה"ב.
במחקר זה נערך מעקב על ההתפתחות של 847 תינוקות. 75% מהם כבר היו בעודף משקל בגיל 3 שנים. תינוקות שינקו אבל החלו לקבל תוספת של מזון מוצק לפני גיל 4 חודשים לא היו במצב טוב יותר מבחינת השמנה, יחסית לאלו שכלל לא ינקו. נתון זה מלמד עד כמה עמוק ההבדל בין יניקה לבין הזנה במזון תינוקות. כיום, האקדמיה האמריקאית לנושא הינקות, ארגון הבריאות העולמי וגופים שונים אחרים, כולם ממליצים להיניק את התינוקות לפחות בששת חודשי חייהם הראשונים. בארה"ב, כ-75% מן התינוקות יונקים, אבל רק מחצית מהם יונקים יותר מ-4 חודשים לפחות. בארה"ב, רבות מנוסחאות המזון הניתנות לתינוקות מכילות סוכר, רכיבי תזונה מגידולי חקלאות שעברו הנדסה גנטית וחומרים נוספים חסרי ערך תזונתי כלשהו.
מחקר נוסף שנעשה ביוון לימד גם שתינוקות שיונקים עמידים יותר בפני מחלות מידבקות שונות. בכדי להשיג תועלת זו, יש להיניק לפחות 6 חודשים. הנקה כזו עזרה להגברת העמידות בפני מחלות הרבה יותר מכל מיני חיסונים, שבסופו של דבר רק מדרדרים את היכולת של המערכת החיסונית להתמודד בפני מחלות שונות.
יש תועלת רבה גם בהנקה לפרקי זמן ממושכים יותר, אבל אחרי גיל 6 חודשים יש להוסיף לתפריט של התינוק ירקות מרוסקים, פירות וחלבים עשויים משקדים, אגוזים וגרעינים – כולם לא מחוממים. גרעיני דלעת ואגוז פיסטוק עשירים בליזין והם יכולים להעלות את הערך הביולוגי של חלבונים צמחיים אחרים כמו אלו שיש בשקדים, שומשום וכדומה. חשוב לתת גם מזונות מכילי אומגה-3.