לציטין המופק מזרעי חמניות טוב יותר מלציטין סויה
בשנת 2009, רשות המזון והתרופות בארה"ב אישרה את המוצר לציטין חמניות כמוצר בטוח לאכילה ללא הגבלות. עד כה, הלציטין היחיד שעמד למכירה היה לציטין סויה ומצב זה היה בעייתי עקב מספר סיבות. לציטין מחמניות לא סובל מאותן מגרעות שיש ללציטין סויה ובארה"ב כבר שילבו אותו במספר מזונות – הוא נמכר גם כמות שהוא.
הבעיה המרכזית עם לציטין מסויה הינה שמרבית שטחי הסויה בארה"ב, גם בברזיל ובעוד מספר מדינות, הינם מזרעים מהונדסים גנטית. צריכת צמחי מאכל או מספוא מהונדסים נמצאה גורמת לנזקים בריאותיים וסביבתיים נרחבים ביותר. באירופה, גם בישראל, לא מרשים לגדל ולשווק צמחי מאכל מהונדסים. בארץ, מרבית התוצרת החקלאית המיוצרת נשלחת לחו"ל ומגיעה ברובה לאירופה, אשר שם יש איסור לגדל, למכור או לקנות מוצרים מהונדסים גנטית.
מאחר ובארה"ב לפחות 90% משטחי הסויה המגודלים הם מזרעים מהונדסים, קשה מאוד למצוא זרעי סויה בטוחים לחלוטין מהם אפשר יהיה לייצר לציטין אורגני, כלומר מזרעים במצבם הראשוני לחלוטין, ללא כל תערובת עם זרעים מהונדסים. מסיבה זו, משרד החקלאות בארה"ב שהעביר חוק שאסור לקרוא לגידולי חקלאות עם זרעים מהונדסים תוצרת אורגנית, הוציא מכלל זה את הסויה. לכן, מוצרי מזון רבים המכילים לציטין סויה ונמכרים כמוצרי מזון אורגניים, לא בהכרח שילבו בהם לציטין מסויה לא מהונדסת, אלא אם כן צוין כך במפורש.
בארה"ב, החל משנת 2004 יש כבר למכירה לציטין סויה מזרעים לא מהונדסים, אבל בינתיים אין תקנות מחייבות שיגדירו רק את הלציטין הזה כאורגני. זאת ועוד, בתהליך הייצור של לציטין סויה בגרגרים משתמשים בחומר הממיס אצטון וכרגע אין חלופה אחרת
שלא נעשתה עם אצטון. כל מוצרי לציטין סויה בגרגרים אינם נקיים משאריות של כימיקלים זרים. בנוסף, אנשים רבים מעדיפים שלא לצרוך מוצרי סויה בגלל אלרגיה למוצר. מתוך סיבות אלו ואחרות, ההכנסה לשוק של לציטין מזרעי חמניות נושאת איתה ברכה רבה. לציטין זה יכול לשמש, והוא כבר משמש, כחומר מחלב בתעשיית המזון, ללא חשש מהנדסה גנטית ומאלרגיות. אם בכלל יש אנשים שאלרגיים לחמניות, הם מועטים ביותר לעומת מספרם של אלו האלרגיים לסויה ומוצריה. את הלציטין הזה מייצרים ללא שימוש בחומרים ממוססים כמו אצטון או הקסן. מפיקים אותו בכבישה קרה והוא מכיל כמות נאה של פוספטידילכולין, פוספטידילאינוזיטול ופוספטידילאתנולאמינים. בארה"ב יש כבר חברות המייצרות תוספי מזון בריאותיים שהכניסו לשימוש את לציטין החמניות במקום לציטין סויה.