פירות המנגו עוזרים למניעת סרטן המעי הגס
במחקר שנעשה באוניברסיטת "אגרילייף" בטקסס, נמצא שלפירות המנגו יש יכולת לבלימת התפתחות של תאי סרטן. במחקר זה נבדקה ההשפעה של 5 זנים שונים של מנגו, שמתוכם קנט והדן נמצאים בארץ. מיצוי של פוליפנולים מפירות המנגו נבדק לגבי השפעתו על תאי סרטן מעי גס, שד, ריאות, לויקמיה וערמונית. השפעה בולמת הייתה לגבי כל סוגי התאים החולים, אבל ההשפעה היותר ניכרת הייתה לגבי תאי סרטן שד וסרטן מעי גס – הפוליפנולים גרמו לאפופטוזיס (התאבדות) של תאים משני סוגי סרטן אלו. חשוב לציין שלפוליפנולים אלו לא הייתה כל השפעה שלילית על תאים בריאים.
מיצוי מנגו בלם את תהליך המעגל ההופך תא בריא לתא סרטני. בפירות המנגו נמצאו שני סוגי מולקולות – כאלו הנספגות מהר בדפנות המעי וכאלו הנספגות לאט. מסתבר שהמולקולות הנספגות לאט הן אלו שמונעות התפתחות סרטן – הן גורמות לאפופטוזיס של התאים החולים. כעת נערך מחקר על-מנת לראות אם אכילת מנגו יכולה לעזור למניעת התפתחות סרטן גם אצל אנשים עם מצב דלקתי במעי הגס, מצב שמגביר במידה רבה את הסיכון להתפתחות סרטן שם.