דרכים טבעיות להורדת יתר לחץ-דם
כיום ניתן לומר שיתר לחץ-דם הוא בגדר מגיפה. לשם טיפול במצב כזה רופאים נותנים לסובלים מכך תרופות רבות ושונות. תרופות אלו אינן מרפאות את הבעיה ואינן מצמצמות סיכון להתקף לב או אירוע מוחי. יש להן תופעות לוואי רבות, עד אפילו תמותה בעקבות נטילתן. אין הן מאריכות את תוחלת החיים – הן מקצרות אותה.
יש דרכים הרבה יותר טובות לטיפול בבעיה זו. חשובים שינוים באורח החיים, פעילות גופנית מתאימה וטיפולים טבעיים המכוונים למטרה. אלו משפרים את פעולת הלב וכלי הדם. לחץ-דם שנחשב לנורמאלי הוא בין 100/60 ל-138/80. את מצבי יתר לחץ הדם מחלקים לשתי דרגות – דרגה I היא עד 150/99, דרגה II היא 160/100 ויותר. לחץ-דם איננו מחלה, זהו סימפטום. כמעט תמיד, זהו מכניזם שבעזרתו הגוף מספק יותר חמצן כדי להיוותר בחיים.
לנהגי חיים שונים יש השפעה רבה על לחץ הדם. אורח החיים המערבי לחוץ ובכלל זה צריכת מזון מהיר, ג'נק פוד, אוכל מעובד מדי, עודפי מלח וסוכר – כל אלו מעלים את לחץ הדם. הגורמים העיקריים בעליית לחץ הדם הם אלו:
עודף משקל
תפריט גרוע
חוסר פעילות גופנית
מחלות כמו סוכרת, מחלות כליה וכבד
אם יש יתר לחץ-דם בעקבות מחלות כליה וכבד, שבועיים של ניקוי הגוף אמורים לפתור את הבעיה. סטרס מעלה אף הוא את לחיץ הדם וכמו כן, נטילת תרופות, אפילו כאלו שאינן נמכרות עם מרשם.
הסימפטומים של יתר לחץ-דם הם דופק חזק ומהיר, סחרחורת, עייפות, כאבי ראש, דימום מהאף, שלשול, עצירות, בחילות, בעיות זקפה ובעיות מחזור חודשי.
לסובלים מיתר לחץ-דם חשוב לאמץ מספר דרכים ובכללן פעילות גופנית, צריכת מזון אורגני, צמחי , טרי, חי ומגוון, ללא מזון מהיר וג'נק פוד, בלי סוכר מזוקק ושמנים מחוממים. מיני מזונות שעוזרים במיוחד הם שום, התבלין קינמון, בננות, פירות וירקות ושתייה מספקת של מים טהורים.
צמח מרפא שנמצא עוזר הוא פלפל אדום חריף המחזק את הלב וכלי הדם ומונע דימומים ויצירת קרישי דם. שתיית כפית אבקת פלפל אדום חריף בכוס מים פושרים בולמת התקף לב תוך דקה!!!
בשגרה, מומלץ להגיע, בהדרגה, לשתיית כפית שטוחה של פפריקה חריפה ביום, מעורבת במים או מיץ ירקות. יש להתחיל עם רבע כפית שטוחה ולעלות עד כפית, תוך תשומת לב להרגשה אישית של הנזקק לטיפול זה. עוזרר עוזר – לו הוקדש מאמר בחוברת זו. חשוב שלא יהיה מחסור בויטמין D. יש לדאוג לאספקה של אומגה-3 ופולאטה המצויה בעיקר בנבטים וירקות עלים.
סיבות נוספות ליתר לחץ-דם
מחקרים מן השנים האחרונות מלמדים על סיבות אפשריות נוספות לבעיה של יתר לחץ-דם. אחד מן המנגנונים האפשריים הוא צריכת תפריט עתיר פחמימות ודל שומנים. בעיתון המקצועי Diabetes משנת 1998 פורסם מחקר המלמד שאחת הסיבות לעלייה בלחץ הדם היא צריכת תפריט עשיר בפחמימות – סוכר ומזונות עמילניים. אלו גורמים לאי-סבילות לאינסולין ורמת אינסולין גבוהה בדם גורמת במקביל לעלייה בלחץ הדם.
האינסולין קושר מגנזיום. כאשר התאים נעשים עמידים לאינסולין, אין להם קליטה
מספקת של מגנזיום והוא מופרש החוצה. מגנזיום גורם בגוף להרפייה – מחסור בו גורם להתכווצויות ולעליה בלחץ הדם. זאת ועוד. עם רמת אינסולין גבוהה, יש יותר נתרן בדם, נפח נוזלים רב יותר בדם ועלייה בלחץ הדם. כאשר יש בדם רמת סוכר מעל לנורמה, הורדת רמת הסוכר בדרכים טבעיות תוריד גם את לחץ הדם.
הן עודפי פרוקטוז והן עודפי עמילן, מעלים את לחץ הדם. מסתבר שיש לספק לגוף חלק גדול יותר מן הקלוריות להן הוא זקוק משומנים, לא מפחמימות. צריך להיות ברור שלא מדובר
פה על שומנים מן החי, גם לא על שמנים מכבישה חמה. מדובר על שומנים המצויים באגוזים, גרעינים, זרעי פשתן טחונים, צ'יה ואבוקדו וכן שמן זית כתית מעולה ושמן קוקוס. מחקרים שנעשו בעבר הראו שבמהלך חצי שנה, נשים שקיבלו יותר קלוריות מפחמימות עלו6 ק"גבמשקלן, ואילו אלו שצרכו אותה כמות של קלוריות נוספות ממזונות מכילי שומן, צמחיים ולא מחוממים, עלו רק חצי ק"ג. עודף פרוקטוז מעלה את הרמה של חומצת שתן בגוף וזו מפחיתה את הרמה של חנקן חמצני. חנקן חמצני הוא חומר שגורם להרפייה בשרירים ובכלי הדם ומפחית יתר לחץ-דם.