פטרוזיליה נגד סרטן השד
לאחרונה פורסם בעיתון המקצועי Cancer Prevention Research מחקר שנוהל ע"י פרופ' זלק אנדווד, מהמחלקה למחקר ביו-רפואי באוניברסיטת מיסורי. במסגרת המחקר נתנו אפיגנין, שהוא מרכיב צמחי המצוי בפטרוזיליה ובירקות נוספים, לחולדות עם נטייה מיוחדת לפתח סרטן שד. אצל אותן חולדות שקיבלו את הפיטוכימיקל הזה, הייתה תחלואה הרבה יותר נמוכה והופעת סרטן בגילים הרבה יותר מאוחרים, יחסית למצב שהיה אצל חולדות שקיבלו אותו תפריט אבל ללא חומר זה.
בארה"ב, בין 6 ל-10 מיליוני נשים מקבלות טיפול הורמונאלי חליפי, חלקו כולל הורמונים סינטטיים, והן הרבה יתר חשופות לתחלואה בסרטן השד. בניסוי זה נתנו לחולדות טיפול עם הורמון חליפי סינטטי מסוים שהשימוש בו מאוד נפוץ בארה"ב.
טיפול כזה גרוע במיוחד כאשר נוצרים בגוף האישה תאים סרטניים מעטים – הוא מעלה את הסיכון לכך שהם יתרבו והמחלה תפרוץ. הורמון זה ממריץ ייצור של כלי דם חדשים שמזינים גרורות סרטניות. בעבר, חוקר בשם דר' היידר גילה שאפיגנין, שמצוי בעיקר בפטרוזיליה וסלרי, אבל גם בתפוחי עץ, תפוזים, אגוזים וצמחי מזון נוספים, בולם יצירת כלי דם חדשים שמיועדים להזנת הגידול הסרטני וגרורותיו. כך, הוא מאט ובמקרים לא מעטים גם בולם כליל התפתחות של סרטן שד. עורכי המחקר מסכמים אותו בהמלצה לצרוך באופן קבוע את אותם המזונות היותר עשירים באפיגנין.