הסיכונים שבמוצרים מהונדסים גנטית – עובדות חדשות
האקדמיה האמריקאית לרפואה סביבתית פנתה בהצהרה לציבור שלא לצרוך מוצרים מהונדסים גנטית. בהצהרה זו נאמר ש: "נמצא יותר ויותר קשר סיבתי בין צריכת מזונות מהונדסים גנטית לבין בעיות בריאות. יש קשר כזה".
מספר רב של מחקרים דנו בתקלות שאירעו ונקשרו לשימוש במזון מהונדס גנטית. בכלל זה היו הזדקנות מואצת, הפרעות במערכת החיסון, הפרעות בייצור האינסולין, נזק באיברים שונים ובעיות פוריות.
בקרב חולדות למשל, שלהן ניתנה סויה מהונדסת גנטית הייתה עליה דרסטית בתמותה של וולדות ואלו שנותרו בחיים היו קטנים יותר ועם ליקויי פוריות בהשוואה לוולדות של חולדות שקיבלו תפריט סויה לא מהונדסת גנטית. אצל זכרי חולדות שניזונו בסויה מהונדסת, האשכים היו בצבע כחלחל ולא ורוד כמו שיש במצב טבעי. היו נזקים ל-DNA הן של תאי הזרע והן לעוברים. היו בעיות פוריות כמו הפלות, חוסר פוריות, לידת פגים, שליה מעוותת, תמותת וולדות ואפילו לידה של שקיות מי שליה ללא וולד בתוכם. תופעות דומות היו גם אצל חולדות שקיבלו כמזון קמח כותנה או זרעי תירס מהונדסים.
בעלי חיים שהוזנו ביבולים בהם הוכנס גן של בצילוס טורגיננזיס (שאושרו גם לשימוש אדם בארה"ב) מתו באלפיהם, בעוד שאלו שאכלו את אותם מזונות לא מהונדסים נותרו ללא פגע. בניתוחים שלאחר המוות, החוקרים מצאו כתמים שחורים בכבד ובמעיים של בעלי חיים אלו, דימום פנימי וסימנים הדומים לסימני הרעלה מהחיידק טורגיננזיס. חקלאים שעבדו עם גידולים אלו החלו לפתח אלרגיות כאשר עם באו במגע עם זרעי תירס מהונדס, בדומה למה שקרה לאנשים שריססו עם תרכיז של חיידק זה המשמש כחומר הדברה בחקלאות.
בנוסף לכך, זרעי סויה ותירס מהונדסים הכילו ריכוזים הרבה יותר גבוהים של חומרים אלרגניים לעומת זנים לא מהונדסים. יש הוכחות לכך שאנומליות גנטיות של מזונות מהונדסים יכולות לעבור לחיידקי המעיים ובכך לחשוף אנשים לנזק שלהם גם זמן רב אחרי הפסקת השימוש בהם. אבל, למרות השכיחות הגבוהה של שימוש בגידולים מהונדסים גנטית בארה"ב, לא פורסם שם אף מחקר קליני שנערך בנושא זה.
לדברי החוקר הגנטיקאי דויד סוזוקי מקנדה, "מחקרים כאלו פשוט לא נעשו, וכל התושבים הפכו לשפני ניסיון. מי שאומר שאלו הם מזונות בטוחים, או שהוא טיפש או שהוא משקר בזדון".