אצות ים כספקיות של חלבונים, חומצות אמיניות נדירות, ויטמינים ומינרלים
אצות ים הן מן הצמחים היותר עשירים בעולם בערכים תזונתיים. כצמחי מאכל, יש עדויות על שימוש בהם אלפי שנים. הן נאכלות, טריות או מבושלות, במדינות רבות השוכנות לחופי ימים: יפן, קוריאה, סין, איי האוקיאנוס השקט, איסלנד, סקוטלנד, אירלנד, הוואי ועוד. במקומות
רבים גם מגדלים אותן בים או בבריכות המכילות מי ים. יש להן איכויות מרפא נרחבות לתת-פעילות של בלוטת התריס, מחלות דרכי הנשימה, צינור העיכול, המערכת החיסונית ומערכת העצבים. הן תורמות לאריכות ימים.
ערכים תזונתיים של האצות
האצות מכילות מרכיבים תזונתיים חיוניים רבים כמו חומצות אמיניות, מינרלים, יסודות קורט, את ויטמיני A, B קומפלקס, C, D, E, ו-K. הן מכילות אנזימים וחומצות גרעין. מבחינת מינרלים, יש בהן הריכוז היותר גבוה של יודן, כמות רבה של סידן, ברזל, זרחן ומינרלי קורט. שלא כמו צמחי יבשה שמסוגלים לקלוט מינרלים רק מאזור בית השורשים שלהם, לאצות אין מגבלה כזו. כך, יש בהן בכמות נאותה את כל המינרלים הדרושים לקיום חיים. באצת הים קומבו יש פי 10 יותר ברזל מאשר בתרד, ביטא קרוטן כמו בבטטה, ויטמין Cוויטמיני B יותר ממה שיש בכל ירק או פרי טרי. בזכות הריכוז והמגוון הרב של רכיבי תזונה שיש באצות, הן עוזרות לגוף להתגבר על שלל מחלות והפרעות.
אצות ים וסרטן
בספרה "Healthy Healing", לינדה פייג' כותבת על היכולת האנטי סרטנית והאנטי אוקסידנטית של אצות ים. נמצא שלאצות ים יש יכולת אנטי סרטנית כנגד סרטני שד וערמונית יותר מזו שיש לתרופות הכימיות, וללא הנזק של התרופות. עד כה נמצאו מעל 47 מיני אצות שונים עם פעילות נוגדת סרטן. מחקרים ביפן מצאו שאם כוללים בתפריט אפילו רק 5% אצות ים, הן מונעות התפתחות סרטן ואפילו גורמות לרמיסיה אם כבר יש סרטן. האצה חסת הים במיוחד מכילה אוליגוסכרידים שיכולים לבלום שגשוג של תאי סרטן.
אצות הים מכילות גם ליגננים שמצמצמים תחלואה בסרטן. מבחינה זו, האצות למינריה וסרגסום היו היותר פעילות. יכולתן נוגדת הסרטן של האצות קשורה בכך שהן משפרות את פעולת ההורמונים, קושרות מזהמים, משפרות את פעולת מערכת העיכול והמערכת החיסונית ומוסיפות מינרלי קורט חיוניים לגוף.
אצות ים לסילוק רעלים מן הגוף
אלגינאטים הם פוליסכרידים המצויים באצות ים. יש להם יכולת להגן על תאים בגוף בפני רעלי סביבה וקרינות. האלגינאט סופח מתכות כבדות רעילות והן מופרשות מן הגוף. יש לחומר זה יכולת מיוחדת לספוח כספית, קדמיום וסטרונציום רדיואקטיבי.
אצות לבריאות הלב
אצות ים מורידות את רמות הכולסטרול ומצמצמות הידבקות של לוחיות הדם. הן משפרות את זרימת הדם, מחזקות את ההתכווצות של שריר הלב ושל הורידים, שומרות על יכולת הפעולה של שריר הלב ומחדשות אותו.
באצות יש תרכובות אורגניות של נתרן הקשורות לחלבון. נתרן הינו מינרל חשוב ביותר לפעולות הגוף ולבריאות, אבל בצורתו הנצרכת, נתרן כלורי (מלח ים או מלח בישול) הוא צופן גם בעיות. הוא מהווה אחד הגורמים לעלייה בלחץ הדם ולמחלות נוספות. נתרן ציטראט המצוי באצות מוריד יתר לחץ-דם. נתרן כלורי איננו מצוי באצות. יש באצות מספר תרכובות של נתרן עם חלבון – כולן מורידות לחץ דם ולא מעלות אותו. כולן ספקיות טובות של נתרן בצורה היותר מתאימה לתפקוד הגוף. על כל פנים, באצת הים קומבו, מרבית המליחות היא ממלחי אשלגן. נתרן מצוי יותר בוואקמה, הישיקי וארמה.
אצות כספקיות יודן
יודן הינו מינרל שמהווה חלק מרכזי בהורמונים של בלוטת התריס. יודן ביחד עם החומצה האמינית טירוזין יוצר את ההורמון
תירוקסין – 4T. הורמון זה הוא ההורמון של המאגרים. כדי לפעול הוא צריך להפוך ל-3T, טרייודוטירונין – זהו ההורמון הפועל בתאים. היפוך זה של 4T ל-3T נעשה בעזרת אנזים קשור סלניום. אם אין די סלניום, 3T לא ייווצר במידה מספקת ותהייה תת-פעילות של בלוטת התריס. מצב חמור במיוחד נוצר כאשר אין די יודן בתפריט ובמקביל שותים מים מופלרים. אז, הפלואוריד נכנס לתרכובת במקום היודן ונוצרים הורמונים מזויפים חסרי כל ערך בריאותי. נהפוך הוא, הם מזיקים ביותר. בארה"ב, עקב הפלרה במחצית ממי השתייה שם, יש כל שנה עלייה של יותר מ-6% בתחלואה בסרטן בלוטת התריס. באצות יש למעשה את כל המינרלים המצויים בים והכמות היותר רבה של יודן מצויה באצות הנלקטות בים ולא בבריכות עם מי ים. עם מי ים.
האצות עוזרות גם לניקוז לימפתי של רעלים מן הגוף, לסילוק רעלים ששקעו בתאי שומן ולפעולת הכליות. תכשירים טבעיים המוכנים מאצות טובים גם לטיפול חיצוני בעור,
ולסילוק רעלים דרך העור. אצות עוזרות גם נגד התקרחות.