המרצת ייצור תאי גזע עצמוניים לריפוי מחלות שונות, בהן מחלות שנחשבות חשוכות מרפא
הקדמה
בחוברת הקודמת של עיתוננו הופיע מאמר על טיפול עם תכשיר טבעי המזרז שחרור של תאי גזע עצמוניים ממוח העצמות. לאור החשיבות, שלדעתי אין דומה לה, של נושא זה, חזרתי אליו שוב גם בחוברת זו. מאמר זה סוקר מספר מאמרים שהופיעו באינטרנט בנושא יכולות הריפוי והשיקום ממחלות שונות של טיפול עם תאי גזע עצמוניים. מתוך הספרות המקצועית, עדויות והתנסות של אנשים בארץ ובארה"ב, נראה שלטיפול עם תאי גזע עצמוניים יש יכולת ריפוי שלא נמצאה עד כה לגבי שום טיפול אחר בעולם. עם זאת, אי אפשר לצפות לכך שאדם יבריא מכל מחלה שהיא רק עם טיפול זה.
במקרים של מחלות שקשה לרפאן חשוב מאוד לאמץ אופציה זו של טיפול בעזרת תאי גזע, וזאת ביחד עם טיפול טבעי כולל שבו ישתלבו תזונה, צמחי מרפא, צמחי בר אכילים ואותם תוספי מזון הדרושים לכל אדם בהתאם למצבו הבריאותי ולגילו.
הייחודיות של תאי גזע היא יכולתם להגיע לאברי גוף שונים שנפגעו, ממחלה או תאונה ופציעה, ולהפוך שם לתאים של אותה רקמה ואיבר פגועים. מרבית תאי הגזע נוצרים ונאגרים במוח העצמות, שם הם מתחלקים ומרבים את עצמם.
כלי הדם שלנו נפגעים מדי יום ומדי יום הם טעונים תיקון. פגיעה זו, הנעשית בשכבת הציפוי הפנימית של העורקים, האפיתל, נגרמת על-ידי כולסטרול מחומצן, שומנים, סוכר, יתר לחץ-דם ועוד. כך מתפתחות בגוף תופעות כמו הסתיידות עורקים, מחלות לב, אירוע מוחי ומחלות נוספות.
בריפוי טבעי יש דרכים להפחית את רמות הכולסטרול, לצמצם את התחמצנותו באמצעות צריכה של תוספי מזון נוגדי חימצון ומספר צמחי מרפא בעלי פעולה דומה. יש מוצרים כמו נאטוקינאז, שמפרקים כל חלבון מת שיש בגוף, ללא תופעות לוואי. אבל, משהתהווה נזק, מי שיכול לתקן אותו הם תאי גזע של הגוף עצמו, שמשתחררים ממוח העצמות, זורמים בדם לאברי המטרה ומתקנים את הרקמות הפגועות. ככל שאדם מזדקן, כך משתחררים ממוח העצמות שלו פחות תאי גזע. יש פחות תיקון של פגיעות בגוף, תהליכי הזדקנות מתקדמים ובסופו של דבר האדם נפטר.
טיפול עם תאי גזע עצמוניים הוכח כעוזר לטיפול בנזקים של התקפי לב ואי ספיקת לב מוגדשת. טיפול כזה, בהזרקה של תאי גזע ללב פגוע, נעשה בבתי חולים בבנגקוק ובסינגפור. בטיפול כזה, נוטלים מהאדם מנת דם של 200 סמ"ק, מפרידים ממנה את תאי הגזע ומרבים אותם במשך 8 ימים. לאחר מכן מחזירים אותם למקום הפגוע, ע"י הזרקה או ניתוח מינימאלי. משהוזרקו למקום הפגיעה, תאי הגזע הופכים את עצמם לתאי אותה רקמה פגועה ומתקנים את מה שניזוק בה. אבל, יש דרך אחרת, יותר פשוטה, יותר זולה ויותר מעשית. דרך זו היא להגביר את השחרור של תאי גזע עצמוניים של האדם עצמו. אם כי יש מקרים בהם הדרך הראשונה שהוצגה פה מניבה תוצאות בזמן יותר קצר, היא הרבה יותר יקרה וקשה לביצוע ואינה מתאימה לכל חולה.
מאמר בעיתון Regenerative News התמקד בטיפול באוסטיאוארתריטיס,
מחלת ניוון של המפרקים. זוהי אחת מן המחלות היותר שכיחות בגיל העמידה ובגיל הזקנה, עם הכאבים והנכויות שהיא גורמת. הסיבה העיקרית למחלה זו איננה רק שחיקה של הסחוסים והעצמות שבמפרקים אלא גם חוסר היכולת של הגוף לתקן פגיעות כאלו. זה קורה בגלל ההפחתה שקורית עם הגיל ביצירה ובשחרור של תאי גזע של הגוף עצמו. כל דרך שתגביר ייצור ושחרור של תאי גזע תתרום למניעה וגם לריפוי של אוסטיאוארתריטיס. עד היום הטיפולים היחידים היו טיפולים ניתוחיים. כעת יש אפשרות, עם נטילת תוסף המזון הייחודי StemEnhance להפעיל בנייה פנימית מחדש של הסחוסים וגם של העצמות שניזוקו. זהו טיפול חדשני מרכזי, אבל יש לשלב אותו עם כל טיפול תזונתי או טיפול שיקומי אחר מתוך אלו שנמצאו תורמים להקלת התסמינים של מחלה זו. זהו טיפול מוכח ובטוח, שלא כמו טיפול עם תאי גזע עובריים שבמקרים מסוימים עלולים לגרום להתפתחות גידול סרטני. פה מדובר על שיקום והגברת תהליכים טבעיים של הגוף עצמו.
בניסוי עם בעלי חיים, להם הזריקו במסגרת טיפול מיליוני תאי גזע ממוח העצמות שלהם עצמם לברכיים הפגועות אשר להן נגרם קודם לכן אוסטאוארטריטס, נמצא שאחרי הזרקת תאי הגזע החל שיקום ניכר של המדיאל מניסקוס (הסהרון התיכוני) בברכיים שלהם. התאים שהושתלו שם התרבו במידה ניכרת ושיקמו את הסחוס. ריפוי החל רק אצל אותם בעלי חיים שקיבלו את הטיפול עם תאי גזע, לא עם הפלסבו. טיפולים שנעשו עם בני אדם, בין עם הזרקת תאי גזע עצמוניים או הגברת השחרור העצמי שלהם, הראו תועלת דומה. טיפולים כאלו עם הזרקת תאי גזע עצמוניים אושרו על-ידי FDA וההסתדרות הרפואית בארה"ב. באשר לתוסף המזון StemEnhance, הוא אושר ע"י FDA כתוסף מזון.
טיפולים עם תאי גזע עצמוניים, בין אם ע"י ריבוי שלהם והחזרתם לגוף, או ע"י נטילת
9
תוסף המזון, נמצאו עוזרים לריפוי של רשימה ארוכה של מחלות רבות ושונות. לגבי חלק מהן, אין להן כיום שום טיפול אחר. תינתן בזו רשימה של מחלות כפי שהופיעה באינטרנט והיא נרשמה פה כהווייתה, בלי להוסיף ובלי לגרוע. רשימה זו תורגמה לעברית והיא מופיעה לפי סדר אלפביתי של שמות המחלות באנגלית.
מחלות שבהן עזר סטמאנהנס המגביר שחרור של תאי גזע עצמוניים
1 ALS, מחלת ניוון שרירים, מחלת לו גריג.
2. מחלת אלצהיימר
3. אנמיה, ביטא טלסמיה, אנמיה חרמשית, מחלות המוגלובין.
4. אנגינה.
5. ארטריטיס, גאוט, דלקת הכסת (טנדוניטיס).
6. מחלות אוטואימוניות כמו סקלרודרמה, טרשת נפוצה, דלקת מפרקים שגרונתית (ראומטואיד ארטריטיס), ארטריטיס אידיופתי של צעירים, זאבת אדמתית מערכתית (לופוס).
7. כאבי גב.
8. בניית עצמות, סחוסים, רצועות ומיתרים, ניתוח עורקים, תסמונת המנהרה הקרפלית, תיקון מנדיבולאר.
9. איסכמיה במוח, אירוע מוחי.
10. סרטן שד, סרטן שד מפושט.
11. כוויות.
12. סרטנים מוצקים, סרטני דם, מיאלומה נפוצה, לויקמיה מיאלוגנית, גידול במוח, סרטן עצמות, סרטן ריאות, סרטן בעין, כאבים מסרטן, שיקום אחרי ניתוח.
13. מחלת ריבוי גרנולוציטים כרונית.
14. פלטפוס.
15. סיסטיק פיברוזיס.
16. סוכרת (כרונית, פצעים שלא מבריאים).
17. מחלות ניווניות של דיסקים בעמוד השדרה.
18. מחלות עיניים של הקרנית, אוקולר סורפייס, אוקולר סורפייס ריקונסטרקשן, דלקת הלחמית,לימבל אפיתליום.
19. מחלות עוברים.
10
20. מחלות לב כמו אי ספיקת לב, אי ספיקת לב מוגדשת, דליפה בשריר הלב, פעילות שסתומים, קרדיומיופתיה (איסכמיה חמורה), אוטם שריר הלב, אניורוזם שאחרי אוטם שריר הלב.
21 תיקון הרניה.
22. HIV.
23. מחלת הנטינגטון.
24. שיקום ברכיים.
25. הפרעות בייצור תאי דם לבנים.
26. לויקמיה אקוטית, מיאלגונית כרונית, AML.
27. מחלות כבד כמו הפטיטיס וצמקת כבד (צירוזיס).
28. לופוס ולופוס חמור לסוגיו.
29. לימפומה נון הוג'קינס.
30. סינדרום מטבולי.
31. טרשת נפוצה.
32. שיקום שרירים.
33. מחלת דושן, ניוון שרירים פקיוזק אפולוהומרל.
34. מיאלוגיפלסטיק סינדרום.
35. נאורובלסטומה.
36. מחלות נאורומטבוליות.
37. שיקום מערכת העצבים, שיקום עצבים היקפיים.
38. כשל איברים, שיקום איברים AL עמילואידוזיס.
39. אוסטיאופורוזיס.
40. PAOD, מחלת אוקיוליישן של העורקים ההיקפיים.
41. מחלת פרקינסון.
42. נון-פרומיאלוציטיס של ילדים AML.
43.ניתוחים פלסטיים, שיקום רקמות כללי.
44. סינדרום POEMS.
45. נזק מהקרנות.
46. רטינופלסטי.
47. שיקום בלוטות רוק.
48. סרקומה.
49. סקלרודרמה, סקלרוזיס מערכתי, סקלרוזיס עורי מערכתי, סקלרומיקסדמה.
50. מחלת סיוגרן.
51. תיקון פגיעות שלד.
52. מחלות עור ופצעים בעור.
53. שיקום שיניים.
54. נזקים במוח השדרה.
55. שיקום פריודנטלי של השיניים, אוסטיאואינטגריישן והשתלת שיניים.
56. אורולוגיה.
57. ריפוי פצעים.
רשימה זו נכתבה ע"י דר' David A Steenblock, USA