תוספי מזון העוזרים לדחיית תהליכי הזדקנות
בדרך כלל, עם ההזדקנות יש ירידה הן בכושרות הגופניים והן בשכליים. אבל, יש דרכים שבעזרתן ניתן להאט הידרדרות כזו. נמצא ששורה של רכיבי תזונה עוזרים להפעיל טוב יותר את המיטוכונדריות – התנורים לשחרור אנרגיה בתאים. צמצום הפגיעה של רדיקלים חופשיים במיטוכונדריות עומד בבסיס של דחיית תהליכי הזדקנות.
בניסוי עם עכברים, בהשוואה לאלו שקיבלו תוספי מזון, אצל אלו שלא קיבלו אותם הייתה ב-50% יותר הפחתה של התנועתיות במשך היום וירידה דרמטית כזו ובשחרור האנרגיה בתאים ובשחרור כימיקלים במוח, שמפעילים את התנועתיות.
תוספי המזון שניתנו לעכברים היו דומים לאלו הנמצאים בשימוש האדם: ויטמיני 1B, C, D, E, חומצה אצטילסיליצית, ביטא קרוטן, חומצה פולית, שום, זנגביל, ג'ינקו בילובה, ג'ינסנג, תה ירוק, מגנזיום, מולטיויטמין, אשלגן ושמנים אומגה-3.
בחומרים אלו השתמשו מאחר והם הוכחו בניסויים קליניים כמאיטי תהליכי הזדקנות. התוצאות לא היו רק הארכת תוחלת החיים של העכברים, גם השפעה על החברתיות שלהם. תוצאות כאלו היו צפויות גם אצל בני אדם. במחקר נמצא שמתן תוספים כאלו גורם לשיפור רב גם בבני אדם. מחקר זה נעשה בקנדה בתמיכת המועצה למדעי הטבע ומחקר הנדסי.
חשוב לציין, שבניגוד לאין ספור מחקרים שנעשו ונעשים גם כיום, בניסוי זה נתנו לבעלי החיים שורה ארוכה של תוספי מזון המיועדים לאותה מטרה. מחקרים נעשים בדרך כלל כל פעם על מוצר בודד, יהיה זה תוסף מזון או תבלין כלשהו, ובמינונים שבדרך כלל הם כה נמוכים עד שקשה לצפות
מהם לתועלת כלשהי. בניסוי זה הייתה פעילות סינרגטית של רכיבי תזונה רבים תבלינים, ומצב זה הרבה יותר משקף את המציאות של אלו הנוטלים תוספי מזון בחיים בציביליזציה של היום ועם איכות המזון בחקלאות הרגילה, ההמלצה לאכול הרבה
ירקות ופירות כדי לדחות את תהליכי ההזדקנות, ותוך שלילה של נטילת תוספי מזון מתוך טענה שאין הם דרושים, המלצה זו משוללת כל יסוד.