איכויות המרפא של החומצה האמינית טאורין
טאורין הינה חומצה אמינית מכילת גופרית והיא נוצרת בגוף ממטיונין וציסטאין. היא מצויה גם כתוסף מזון. מסתבר שלחומצה אמינית זו יש חשיבות בריאותית רבה. היא מסוגלת לשמר את הכמות של כדוריות דם לבנות גם במצב של טיפולים שפוגעים בהן. היא מגינה על איברים שונים בפני חימצון ועוזרת להחלמה מפציעות וחבלות. היא מגן חשוב ללב ולפעולתו.
במחקר שנערך בסין נמצא שלחומצה אמינית זו יש תפקיד חשוב בפעולת כדוריות הדם הלבנות. בניסוי עם בעלי חיים חולי סרטן, לחלקם נתנו כימותרפיה בלבד ולאחרים את אותו הטיפול אבל עם טאורין. ההשפעות נבדקו על הגידול עצמו, על ספירת הדם, מצב הטחול והתימוס. כמויות הטאורין שניתנו לבעלי החיים היו 40, 80 ו-160 מ"ג לק"ג משקל גוף ונבדקה ההשפעה של מינונים אלו על הספירה והפעילות של סוגים שונים של כדוריות דם לבנות.
הוספת טאורין לכימותרפיה שיפרה את ההישרדות של בעלי החיים בכל המינונים של הטאורין שניתנו להם. עם הטאורין, מצב טוב יותר היה במוח העצמות, בכדוריות הלבנות לסוגיהן, בטחול, בתימוס ובהתרבות הלימפוציטים וכן בפעולת המקרופג'ים, גרנולוציטים ומונוציטים (Europ J Pharmacol May 31). כימותרפיה פוגעת בכל מקום בגוף ובעיקר בתאים הגדלים מהר. לכן עיקר נזקיה הם במוח העצמות, שיער ובמערכת העיכול. עם טיפול כזה אנשים הרבה יותר רגישים לאינפקציות, אין הם יכולים להתמודד איתן. יש גם פגיעה בלב ובאיברים נוספים. אם אדם מחליט לעבור טיפול כימי, נטילת טאורין יכולה לעזור לצמצם את הנזקים של טיפול כזה. טאורין עוזר גם לצמצום הפגיעה של הקרנות, אם כי בצורה פחות בולטת.
בסין נערך מחקר נוסף שנועד לבדוק את ההשפעה של טאורין על המערכת החיסונית. מחקר זה נערך עם אפרוחי שלוים וגם בו, נמצא שמתן טאורין שיפר את העמידות שלהם בפני מחלות שונות (Poltry Science, July).
טאורין כאנטיאוקסידנט
מחקרים נוספים שנערכו בסין בדקו את היכולת נוגדת החמצון של טאורין. במחקר, אצל בעלי חיים שנחשפו לחומרים מחמצנים, נמצא אחרי פרק זמן של מספר שבועות, שיש אצלם בגוף ירידה דרסטית של שני אנזימים נוגדי חימצון, סופראוקסיד דיזמוסטאז וגלוטטיון פראוקסידאז. נמצא אצלם נזק ניכר לכליות. מתן טאורין הקל על הנזק לכליות, היו בהן פחות משקעים גבישיים. הוא שיפר גם את פעילות האנזימים נוגדי החמצון ((Urology Research, June 10).
בניסוי עם בעלי חיים. מתן של טאורין בכמות של 100 מ"ג לק"ג משקל גוף, צמצם במידה רבה פגיעה של ארסן במוח וסטרס חימצוני
שנגרם מרעל זה .(Drug Chemistry Toxicol, 2009)
טאורין כנגד הפרעות קצב בלב
מחקר שנעשה ע"י אי. ג'י. קזואי הראה שטאורין יעיל במידה רבה למניעת הפרעות קצב בלב טיפול כזה מנע פרפור פרוזדורים בניסוי עם בעלי חיים.
משקאות אנרגיה מכילי טאורין
מחסור בטאורין הוא אחת הסיבות להזדקנות טרם עת, לחולשה וחוסר אנרגיה אצל קשישים. מתן טאורין שיפר את כל התפקודים, הן הגופניים והן המנטאליים של הנוטלים אותו. זהו הסוד המרכזי של משקאות אנרגיה. הטאורין שבהם הוא זה שמעלה את רמות האנרגיה ומשפר את ההרגשה . אבל, משקאות אנרגיה אינם המקור היחיד לטאורין. אפשר לצרוך אותו כתוסף מזון, הוא מצוי בבשר לסוגיו ומסתבר שיש גם מזון צמחי, אחד בלבד, שמכיל כמות גבוהה מאוד של טאורין. מזון צמחי זה הוא אצת ים "נורי", בה משתמשים להכנת סושי.
טאורין הינה חומצה אמינית בלתי הכרחית ובגוף היא נוצרת ממטיונין וציסטאין. לשם היפוך זה דרוש ויטמין 6B. תינוקות לא מסוגלים לייצר בגופם טאורין מחומצות אמיניות אחרות והם מקבלים אותו בחלב האם בצורה מוגמרת. הוא דרוש להתפתחות המוח, מערכת העצבים והראיה של הילודים. הוא דרוש לפעולה תקינה של הלב בכל הגילים.
יתר על כן, הוא פועל כנוירוטרנסמיטור במוח ומבחינת כמותו שם הוא החומצה האמינית השנייה. הוא מסדיר בתאים את משק הנתרן, עוזר לגמישות של ממברנות התאים ולקשר בין תאים סמוכים. ברשתית של העין הוא החומצה האמינית היותר מצויה. הוא משפר את פעולת התאים הקוטלים הטבעיים שבגוף ומהווה חומר מוצא לייצור של אינטרלוקין 1. הוא מצמצם סיכון להתפתחות קטרקט ומצמצם רגישות לכימיקלים זרים בגוף. הוא עוזר לקליטה ולמטבוליזם של שומנים, מוריד רמות כולסטרול גבוהות, עוזר נגד היפראקטיביות, דיכאון, יתר לחץ-דם, אלכוהוליזם, מחלות כיס המרה וניוון המקולה. כמו כן הוא משפר את פעולת האינסולין. טאורין הינו חומר משתן טבעי ופועל בגוף נגד בצקות, בזכות היותו עוזר לשמירה של רמות נאותות של אשלגן ומגנזיום בגוף. שני מינרלים אלו הם היותר חשובים גם למניעת הפרעות קצב בלב. הוא פועל על מעגל ההורמונים אנגיוטנסין-רנין ובכך מונע התפתחות יתר לחץ-דם.
לטאורין יש פעולה חשובה כעוזר להתכווצויות של הלב, כמו התרופה דיגיטליס, אבל ללא כל תופעות לוואי שהן. נטילתו כתוסף מזון מאוד עוזרת למניעת פרפור עליות וטכיקרדיה – דופק מהיר מדי וחזק מדי.