הדרך היותר יעילה לשימוש בתבלינים
חוקרים ממשרד החקלאות בארה"ב בדקו יכולות נוגדות חימצון של מספר תבלינים שכיחים. צמחים אלו מוסיפים ערך בריאותי לאוכל וגם טעמים. בהשוואה של משקל זהה של אורגנו לעומת משקל זהה של מספר פירות, נמצא שלאורגנו יש יכולות נוגדות חימצון כאלו:
פי 42 יותר מאשר לתפוחי עץ.
פי 30 יותר מאשר לתפוחי אדמה.
פי 12 יותר מאשר לתפוזים.
ברור שכמות התבלינים בתפריט קטנה לאין ערוך מהכמויות הנאכלות של פירות שונים, אבל ניתן ללמוד מכך שלתבלינים יש יכולות בריאותיות רבות חשיבות.
תכונות נוגדות חימצון, גם תכונות בריאותיות נוספות, נמצאו גם בתבלינים ציפורן, כורכום, קינמון, שום, ריחן, זעתר, נענה (לא בהפרזה) ואחרים. התבלים מוסיפים חומרים בריאותיים אך ללא קלוריות נוספות.
הדרך היותר יעילה להשתמש בהם היא לגדל לבד, בגידול אורגני, את אותם תבלינים שניתן לגדלם – את האחרים חשוב לקנות אורגניים. את תבליני העלים כדאי לאכול כחלק מסלט ירקות, טריים ולא מבושלים. צמחים אלו מאוד מרוכזים ויש להוסיף אותם לתפריט בזהירות ומידתיות.