טיפולים עם אצטיל L-קרנטין ועם צמחי מרפא משפרים את מצבם של חולי הפטיטיס C
במחקר שפורסם בעיתון המקצועי J Interferon Cytokine Res. 2011 Sep; 31(9):633-9 ונערך על-ידי חוקרים מאוניברסיטת קטניה באיטליה, נתנו לחולי הפטיטיס C את תוסף המזון אצטיל-L-קרניטין, מול קבוצת בקורת, לתקופה של 12 חודשים. עם סיום המחקר, מצב אלו שקיבלו את תוסף המזון הזה ביחד עם הטיפול השגרתי במחלה השתפר, יחסית לאלו שקיבלו רק טיפול תרופתי. מידת הנזק לכבד פחתה, הייתה להם הרגשה טובה יותר, הן גופנית והן נפשית והיה להם שיפור באיכות החיים. מסקנות לעזור להם מכל הבחינות.
צמחי מרפא
יש מספר צמחי מרפא שנמצאו עוזרים לטיפול בהפטיטיס-C או גם בתופעות הלוואי של חולים שמקבלים טיפול עם אינטרפרון. צמח המרפא שנמצא היעיל ביותר הוא גדילן והתכשיר המופק ממנו הוא סילימרין. הוא נמצא מגן על הכבד מפני פגיעות של רעלים שונים ומהפגיעה של ווירוס הפטיטיס-C. הוא מצמצם נזקי חמצון בגוף, עוזר לגדילת תאים בכבד ומגן עליו מפני רעלים. צמח נוסף שנמצא עוזר הוא ג'ינסנג קוריאני. יש להקפיד לקנות את תכשירי הצמח הזה רק מחברה אחראית, כיוון שיש זיופים שלו. הצמח מגביר את יכולת הגוף להתמודד עם מחלות ומשפר את פעולת הכבד ובלוטות הורמונים בגוף.
נזקי טיפול עם אינטרפרון
מי שמחליט לעבור טיפול עם אינטרפרון חייב להיות מודע לתופעות לוואי צפויות מטיפול כזה. תופעות הלוואי הן אנמיה, ספירת דם נמוכה, אובדן שמיעה פתאומי, כאבי ראש, פגיעה בלב, עיניים, כבד וכליות, הפרעות נפשיות ובכללן דיכאון. על כל פנים, מי שמחליט לקבל טיפול כזה יכול לספק לעצמו מידת מה של הגנה מתופעות הלוואי של אינטרפרון על-ידי צריכת זנגביל או/וצמח המרפא היפריקום ותכשיריו, בנוסף על הצמחים שהוזכרו לעיל.
מאות רופאי שיניים יוצאים נגד הפלרה
לאנשי מקצוע רפואי דרוש אומץ לב, כדי להודות שדבר שהם למדו בביה"ס רפואה ושמזמן נחשב לעובדה הוא שקר. אבל כיום, יותר ויותר רופאי שיניים מכל העולם, שרבים מהם תמכו בהפלרת המים, מדברים כעת נגד. רבות נכתב על כך בחוברות "תזונה פלוס". זהו טיפול לא מבוסס מדעית, ועליו טענו שהוא עוזר לשיניים. אך למעשה הוא פוגע בבריאות ואין בו כל תועלת לשיניים. בארה"ב, יש יותר ויותר לחץ על רשויות ערים ומחוזות להפסיק עם ההפלרה.מה שלא מרבים להזכיר הוא שאנשי מקצוע רבים בשטח רפואת השיניים מסכימים עם כך שבליעת פלואוריד דרך המים הינה מסוכנת. פירוש הדבר הוא שכיום לא רק אזרחים מודאגים, אלא אף רופאי שיניים.
דר' קארי אלכסנדר הוא רופא שיניים שהיה רופא שיניים בצי האמריקאי ומזה 20 שנה בעל מרפאה פרטית. הוא אומר שכאשר לימדו אותם על התועלת של הפלואוריד באוניברסיטה, איש לא הזכיר שלא מדובר בפלואוריד הסידן הטבעי, שהוא פי 85 פחות רעיל מפלואוריד הנתרן שהוכנס למים בעבר. חומצה פלואורוסיליצית, בה משתמשים כיום, רעילה עוד הרבה יותר מפלואוריד הנתרן! בין רופאי השיניים שיוצאים כעת נגד ההפלרה נמצאים דר' תומס קונלי מהעיר ניו יורק, דר' אנדרו הרמס, לשעבר נשיא התאחדות רופאי השיניים באוסטרליה, דר' הרדי לימבק מהמחלקה לרפואת שיניים באוניברסיטת טורונטו ודוד קנדי מהאקדמיה הבינלאומית לרפואת הפה וטוקסיקולוגיה. אלו הם רק מעטים מתוך כלל הציבור של רופאי שיניים שיוצא כיום נגד הפלרת המים.
דר' ג'ניפר לוק כותבת שמחקר שלה מצא שצריכת הפלואוריד פוגעת בבלוטת האצטרובל המייצרת מלטונין. שום מוסד ממשלתי שממליץ או כופה הפלרת מים לא מזכיר עובדה זו.
יותר מ-3,790 אנשי מקצוע, בהם 324 רופאי שיניים, חתמו על עצומה מטעם FAN's להפסיק את הפלרת המים.