פיקוח בארה"ב על החשיפות לקרינה מייננת שעוברים מטופלים
אחרי שנים רבות של התעלמות, המכון הלאומי לבריאות בארה"ב העביר החלטה המחייבת לרשום כל טיפול של הקרנות שאדם עובר שם, מאחר ומסתבר שבעקבות שלל הצילומים, הסריקות וההקרנות, אנשים רבים נחשפים במהלך חייהם לרמת קרינה כמו זו שהייתה קורית
להם אם היו באזור פגיעה של פצצת אטום. בדיקות כמו ממוגרפיות ובדיקות CT נעשות כה שכיחות, לחולים ולבריאים גם יחד. בשלושת העשורים האחרונים, החשיפה לקרינות שגרתיות בארה"ב עלתה פי 6 פעמים. אם כי מוכר היטב הקשר בין קרינה מייננת לבין תחלואה בסרטן, כמו גם ההשפעה המצטברת של בדיקות כאלו, המדענים טענו שנתון כזה אינו ידוע. כעת, מדעני NIH החליטו שברישום הממוחשב של כל מי שמגיע שם לטיפול רפואי, יהיו גם נתונים על כל החשיפות לקרינות שהוא עבר. כפי שנכתב במאמר שהופיע לאחרונה בעיתון המקצועי
Journal of the American College of Radiology (JACR) , חוקרים מן המחלקה הקלינית של NIH (המכון הלאומי לבריאות בארה"ב) מקווים שעקב כך תהיינה פחות בדיקות כאלו ופחות סיכון להתפתחות סרטן בגלל הקרינות. הסיכון היחסי ללקות בסרטן עקב ריבוי קרינות לא לגמרי ידוע, אבל ההנחה היא שכ- 1.5% עד 2% מכלל מקרי הסרטן מקורם בקרינות של בדיקות CT לבדן. כעת הוחלט בארה"ב על מדיניות דיווח חדשה.
במטרה לנהל רישום של חשיפת חולים לקרינה עקב בדיקות רפואיות, המומחים לרדיולוגיה ולרפואה גרעינית ב-NIH החליטו על מדיניות של רישום כל בדיקה בה יש חשיפה של ממש לקרינה מייננת, כדי להביא לשליטה, שלא תהיינה יותר מדי בדיקות CT או PET/CT. כל הספקים של מכשור בו יש חשיפה לקרינה יחויבו לדווח על מידת הקרינה של מכשיריהם בפרק הזמן של הבדיקה והכל ירשם בכרטסת ממוחשבת של החולים.
דר' בלומק הוסיף כי גישה זו תואמה עם הקולג' האמריקאי לרדיולוגיה ולמדעים הרדיולוגיים, כך שכל אדם יוכל לשמור ברשותו נתונים על מידת החשיפה לקרינות שהוא עבר בחייו. האחריות לשמירת נתונים אלו תהייה של האדם עצמו. NIH ממליצים לכל העוסקים בטיפולים כאלו שיעמדו בכל הדרישות הנוגעות לכך שלא תהייה חשיפת יתר. למעשה, הוראות אלו אינן מחייבות מבחינה חוקית אבל עם תקנות אלו, כל אדם יוכל לדעת מה מצבו ולעמוד על דרישתו שלא להיחשף לקרינות שאינן ממש הכרחיות.