ויטמין D עוזר לריפוי עמידות לאינסולין
רמות נמוכות של ויטמין D בסרום נמצאו קשורות, בין שאר הנזקים שנגרמים מהן לגוף, גם לעליה בשכיחות הסוכרת. מספר מחקרים שנעשו עד כה הראו שמתן של תוספי ויטמין D שיפר, הן את מצבם של חולי סוכרת מטיפוס 2 והן את של אלו הסובלים מעמידות לאינסולין. הוא הגביר את הפרשת האינסולין מתאי ביטא.
במחקר שנעשה באוניברסיטת מסאי בניו-זיילנד, נבדקה ההשפעה של שיפור רמת ויטמין D בגוף על עמידות לאינסולין. במחקר זה שהיה אקראי, מבוקר וכפול סמיות, נתנו בתקופת זמן של 6 חודשים 100 מק"ג (4000 יחב"ל) ויטמין D ל-42 נשים ממוצא אסייני, בגילאי 23-68, ול-39 נשים ששימשו כקבוצת ביקורת נתנו פלסבו. בניסוי שולבו נשים שסבלו מעמידות לאינסולין ורמת ויטמין D אצלן בסרום הייתה 50 ופחות ננומול לליטר. לא נכללו במחקר חולות סוכרת או כאלו שלקחו תוספי ויטמין D ברמה של 100 מק"ג ליום.
כשיפור נחשבה ירידה בעמידות לאינסולין וירידה ברמת האינסולין בצום. עם מתן התוסף לא חל כל שינוי ברמת פפטיד C. שיפור בעמידות לאינסולין נצפה כאשר רמת 25(OH)D בסרום הגיעה ל-80 ננומול לליטר סרום ויותר. מתן של כמות זו של ויטמין D לא שיפר את הפרופיל של שומנים וכולסטרול בדם ולא הוריד את רמת חלבון תגובתי-C. מסקנת המחקר הייתה שמתן כמות כזו של ויטמין D שיפרה במידה משמעותית סטטיסטית את העמידות לאינסולין, אבל בשעת הצורך
לא הגבירה את הפרשת האינסולין. הרמה האופטימאלית לשיפור העמידות לאינסולין נמצאה 80-119 ננומול לליטר סרום – זוהי עוד הוכחה לכך שרמה כזו ולא פחות ממנה, היא האופטימאלית לבריאות.