אכילת אגוזי מלך עוזרת להתמקדות במצבים המוטלים בספק
אגוז מלך מוכר כבר מזמן כמזון שמספק רכיבי תזונה ופיטונוטריינטים המשפרים את פעולת המוח. כעת, מאמר שפורסם בעיתון המקצועי Brit J Nutr מביא מחקר המדווח על כך שאכילת אגוזים אלו משפרת במידה רבה את תגובות החשיבה במצבים בהם דרושה בקורת מוחית כדי להחליט אם הנתונים המוצגים בפנינו הם אמת או לא. כך, שיפור דרמתי בכושר זה יעזור לאדם שלא להיכנס לבעיות מיותרות. כל זאת בזכות צרוף לתפריט של מזון שכיח, טעים, מזין ולא יקר.
מחקר זה נערך באוניברסיטת אנדראוס ובניהולו של פרופ' פטר פריביס, פרופ' לתזונה ואיכות חיים. לשתי קבוצות של סטודנטים שם נתנו לאכול או לחם בננות עם אגוזי מלך טחונים או אותו לחם בננה שנראה זהה, אך ללא האגוזים. אז, אחרי 8 שבועות של אכילת המזון עם אגוזי המלך או בלעדיהם, הסטודנטים נבחנו לבדיקת אבחנה בין נכון למוטעה ועוד תפישות קוגניטיביות. התוצאות, בעיקר לגבי אבחנה מבדלת היו מרשימות ביותר.
לדברי פרופ' פריביס, "גילינו כי הסטודנטים שאכלו אגוזי מלך חוו שיפור בחשיבה ביקורתית, בייחוד באבחנה מבדלת" נמצא שאכילת חצי כוס אגוזי מלך ביום במשך 8 שבועות העלתה ב-11.2% את כישורי האבחנה המבדלת, שהיא לדוגמה, ההבדל בין א ל-ב או בין ב ל-ג. אגוז המלך מכיל תרכובות המגנות על המוח ובכללם ויטמין E, פולאטה, מלטונין, פוליפנולים וכמות משמעותית של חומצה אלפא לינולנית, שהיא חומר מוצא ל-EPA ו-DHA. כאשר יש שפע של חומצה אלפא-לינולנית, ALA, הגוף יכול לייצר ממנה יותר EPA ו-DHA.
חומצת שומן DHA חיונית לשמירת ממברנות יציבות במוח, לגמישות המוח ולביטוי גנטי שלו. היא מגבירה מעבר אותות חשמליים במוח ומעלה את ריכוזי הסרוטונין והדופמין שם. חומרים אלו חיוניים לבריאות המוח ולמצב רוח.
למעשה, כ-60% מכלל השומנים שבמוח הם מקבוצת אומגה-3. אגוזי מלך מכילים כמובן גם חלבון. כיום, יותר ויותר מחקרים מלמדים על היתרונות של תזונה צמחונית המורכבת ברובה ממזון אורגני, חי, לא מבושל. אגוז מלך הוא אחד מן המקורות לשמנים אומגה-3 בתפריט כזה.