נשים שאינן מניקות את תינוקותיהן נמצאות בסיכון רב יותר ללקות בסוכרת מסוג 2
מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב ופורסם בעיתון המקצועי American Journal of Medicine מצא שאצל נשים שלא הניקו את התינוקות שלהן היה סיכון מוגבר במידה ניכרת לפתח סוכרת מסוג 2, בהגיען לגיל העמידה או הזקנה.
כבר מזה זמן רב מוכרת התועלת של הנקה לבריאות והתפתחות הילוד – מסתבר שלא פחות מכך היא מועילה לבריאות של האם המיניקה. מדובר על הנקה של לפחות שנה, גם יותר.
במחקר זה נטלו חלק 2,233 נשים בגילאי 40 עד 78. התחלואה בסוכרת נמצאה באותה שכיחות אצל נשים שלא ילדו מעולם ואצל נשים שילדו והיניקו לפחות חודש אחד. אלו היו 58% מכלל הנשים שנבדקו.
אצל נשים שילדו ולא היניקו כלל או שהיניקו פחות מחודש, 27% מכלל הנשים שנטלו חלק במחקר, הסיכון ללקות בסוכרת היה הרבה יותר גבוה מאשר בשתי הקבוצות האחרות. הבדל זה היה תקף גם כאשר התחשבו בכל גורמי הסיכון האחרים
להתפתחות סוכרת, כמו גיל, צריכת אלכוהול, עישון,תזונה לא טובה, מוצא אתני ורמת הפעילות הגופנית.
אצל אותן נשים שהיניקו, אבל נתנו לילדיהן תוספת של מזון תינוקות, היה גם כן סיכון רב יותר ללקות בסוכרת, לעומת המצב אצל הנשים שרק היניקו.
השכיחות של מחלת הסוכרת עלתה מאוד בשנים האחרונות. מוכרות הרבה סיבות לכך אבל חשוב לנשים להיות מודעות לכך שגם למען בריאותן, לא רק למען בריאות התינוקות, חשוב להן להיניק במשך פרקי זמן מספיק ארוכים.